ویزا چیست و چه انواعی دارد؟

ویزا چیست
زمان مطالعه: 8 دقیقه

نویسنده این مقاله

تصویر محسن عباسی

محسن عباسی

مشاهده پروفایل

فهرست مطالب

خیلی از افراد به دلایل مختلفی مانند تجارت، گردشگری، کار، تحصیل و… مسافر کشورهای خارجی می‌شوند. البته، برای سفر به هر کشوری دریافت ویزا ضروری است در تعریف اینکه ویزا چیست می‌توان گفت  ویزا در واقع مجوزی است که به شما اجازه می‌دهد تا به کشور مقصد وارد شوید و به مدت مشخصی در آن اقامت کنید. بدون داشتن ویزا، امکان ورود و تردد در یک کشور خارجی وجود ندارد.

ویزای هر کشور انواع مختلفی دارد تا مسافران بتوانند متناسب با هدف سفر خود، نوع ویزای مناسب را انتخاب کنند. اگر قصد سفر به کشوری دیگر را دارید و می‌خواهید بدانید ویزا چیست، انواع آن کدامند، چه مدارکی برای اخذ ویزا لازم است و تفاوت پاسپورت و ویزا چیست، حتماً این مقاله را مطالعه کنید.

نام دیگر ویزا چیست
انواع ویزا کدامند

ویزا چیست و انواع آن کدامند

ویزا سندی رسمی است که به صورت برچسب یا مهر بر روی گذرنامه یا سایر مدارک سفر متقاضی، توسط اداره مهاجرت یک کشور صادر می‌شود. با داشتن ویزا، فرد مجاز است برای مدت معینی وارد کشور مقصد شده، در آنجا اقامت کند و آن را ترک نماید. در واقع، ویزا یکی از مهم‌ترین مدارک سفر است. این را هم بگوییم که ویزای کشورهای مختلف با توجه به نوع آن‌ها قیمت متفاوتی دارد که ما در مطلب گران ترین ویزاهای جهان کامل درباره این موضوع صحبت کردیم.

البته، الزام به اخذ ویزا برای همه کشورها یکسان نیست و برخی کشورها ممکن است به اتباع برخی کشورها ویزا ندهند. بنابراین، پیش از هر اقدامی، باید از قوانین مهاجرتی کشور مقصد خود به طور کامل آگاه شوید.

در زبان فارسی گاهی معادل کلمه ویزا مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ در جواب اینکه نام دیگر ویزا چیست باید گفت که روادید نیز نام دیگری است که در فارسی به جای ویزا استفاده می‌شود و ممکن است شما هنگام درخواست ویزا با آن مواجه شوید.

معمولاً روی ویزا یا روادید اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی متقاضی، شماره گذرنامه، تاریخ تولد، نوع ویزا، هدف سفر، تاریخ انقضای ویزا و… درج می‌شود. البته، برخی ویزاها ممکن است تنها شامل اطلاعات محدودتری مانند کشور مقصد و تاریخ انقضا باشند.

ویزا چیست و انواع آن
با انواع ویزا آشنا شوید

انواع ویزا

معمولا اداره مهاجرت با توجه به هدف سفر به یک کشور خارجی به صدور انواع ویزا می‌پردازد. معمولا ویزاها براساس دستورالعمل‌ها و همکاری‌های مختلف کشورها دارای کدهای خاصی می‌باشند، مثلا دارنده ویزای شینگن می‌تواند بدون داشتن مجوز دیگری به کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر نماید. به طور کلی انواع ویزا به صورت زیر معرفی می‌گردند:

  • ویزای توریستی: این ویزا با هدف تفریح و گشت و گذار در کشور مقصد ارائه می‌گردد، بنابراین دارنده این ویزا براساس زمان از پیش تعیین شده می‌تواند جهت مقاصد گردشگری و تفریحی وارد کشور مقصد شود و اقامت نماید، بنابراین متقاضی این ویزا حق انجام هیچ گونه فعالیت تجاری و کاری را در این کشور خارجی ندارد.
  • ویزای ملاقات با همسر یا اقوام: متقاضی براساس دعوت‌نامه‌ی که از سوی اقوام یا همسرم خود که ساکن کشور مقصد می‌باشد، می‌تواند جهت اخذ این ویزا اقدام کند. این روادید همانند ویزای گردشگری یا توریستی می‌باشد، البته متقاضی جهت اخذ این ویزا مدارک متفاوت‌تری نسبت به ویزای گردشگری به سفارت ارائه دهد. بنابراین این ویزا به زوجینی که ساکن دو کشور مختلف هستند، اجازه ملاقات می‌دهد.
  • ویزای درمانی: افرادی که جهت معالجه و درمان بیماری خود باید به کشورهای خارجی سفر کنند، می‌‌توانند از ویزای درمانی استفاده نمایند، صدور این ویزا براساس مدارک پزشکی متقاضی صورت می‌گیرد و معمولا در کمترین زمان و بدون پیچیدگی‌های سایر ویزاها انجام می‌‌گردد.
  • ویزای تحصیلی: این نوع ویزا برای دانشجویان صادر می‌شود، معمولا دانشجویان از موسسه و دانشگاه‌ها کشور مقصد پذیرش گرفته و با استفاده از این مجوز می‌توانند به اخذ ویزای تحصیل بپردازند، بنابراین تا اتمام دوره تحصیل خود می‌توانند از مزایای این ویزا بهره‌مند گردند.
  • ویزای تجاری: افراد یا کسب‌وکارهای که قصد دارند در کشور دیگر تجارت و سرمایه‌گذاری نمایند، باید به اخذ این نوع ویزا بپردازند. بنابراین افرادی خواهان این ویزا می‌باشند که قصد انجام فعالیت‌های تجاری دارند یا حتی می‌خواهند در یک کنفرانس تجاری حضور یابند.
  • ویزای کاری: افرادی که با هدف کسب درآمد و کار راهی کشور دیگری می‌شوند به استفاده از این ویزا می‌پردازند که به آن ویزای جاب آفر هم گفته می‌شود.. اگر دعوت‌نامه‌ی از سوی کمپانی و شرکت کشور مقصد برای متقاضی فرستاده شود، اخذ این ویزا راحت‌تر صورت می‌گیرد. معمولا ویزای کاری خود انواع مختلفی دارد که با توجه به نیاز و نوع فعالیت افراد صادر می‌گردد.
  • ویزای پناهنگی: این ویزا از سوی کشور مقصد برای افرادی صادر می‌گردد که جان آن‌ها به دلیل جنگ یا بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله و… در خطر باشد.
  • ویزای الکترونیکی: ویزای الکترونیکی یا دیجیتالی به جای مهر و امضا در محل پایگاه داده ذخیره می‌گردد. این روادید به شماره پاسپورت فرد متصل می‌گردد. معمولا درخواست ویزای الکترونیکی از طریق اینترنت صورت می‌گیرد و متقاضی یک سند کاغذی جهت انجام سفر دریافت می‌نماید.
  • ویزای ترانزیت: ویزای ترانزیت در واقع مجوز موقتی است که به مسافران این امکان را می‌دهد تا امکان عبور از یک کشور خارجی را داشته باشند و این گونه به کشور مقصد بروند. این ویزا به متقاضی کمک می‌کند به کشور خارجی به طور موقت وارد شود و زمان پرواز خود را تغییر دهد و از سایر امکانات حمل و نقل آن کشور استفاده نماید تا به کشور مقصد سفر کند.
اینم بخون، جالبه!
ویزای eb5 آمریکا چیست و چه شرایطی دارد؟
ویزا چیست به زبان ساده
مراحل اخذ ویزا چیست

مراحل لازم برای اخذ ویزا

یکی از مهمترین مراحل سفر به کشورهای خارجی گرفتن ویزا می‌باشد، معمولا جهت اخذ روادید باید مراحل مختلفی طی شود که هر کشور ممکن است از قوانین گوناگونی در این زمینه داشته باشند.  بنابراین می‌توان مهمترین مراحل جهت اخذ ویزا را به صورت زیر بیان کرد:

  • انتخاب کشور مقصد و نوع ویزا: ابتدا متقاضی باید بداند قصد رفتن به چه کشوری را دارد و هدف از سفر به این کشور برای چه مقاصدی همانند گردشگری، کاری، تحصیلی و… می‌باشد. سپس متناسب با هدف سفر خود به انتخاب نوع ویزای مورد نظرش همانند ویزای گردشگری، ویزای تحصیلی، ویزای درمانی و… بپردازد.
  • بررسی مدارک و شرایط لازم: متقاضی بعد از انتخاب نوع کشور و ویزای مربوطه، باید به بررسی شرایط و مدارک لازم جهت گرفتن ویزا اقدام نماید. معمولا فرد می‌تواند اطلاعات لازم را از طریق وبسایت سفارت و کنسولگری کشور مورد نظر در ایران یا آژانس‌های معتبر مسافربری تهیه نماید.
  • جمع آوری مدارک: کاربر بعد از اطلاع از شرایط و مدارک لازم جهت گرفتن ویزا باید به جمع آوری مدارک لازم بپردازد. از جمله این مدارک شامل بیمه مسافرتی، دو قطعه عکس رنگی پرسنلی، بلیط رفت و برگشت هواپیما، رزرو هتل، فرم کامل شده درخواست ویزا و… می‌باشند.
  • وقت سفارت: بعد از آن که مدارک مورد نظر به طور کامل جمع‌آوری گردید، فرد باید به صورت آنلاین به وبسایت سفارت کشور مورد نظر مراجعه کند یا به صورت حضوری از طریق کنسولگری آن کشور برای وقت سفارت اقدام نماید.
  • مصاحبه: متقاضی باید در زمان تعیین شده در سفارت یا کنسولگری کشور مورد نظر حضور یابد و به ارائه مدارک لازم بپردازد. ممکن است در سفارت سوالاتی نظیر هدف از سفر به کشور مقصد، برنامه‌های متقاضی و… نیز پرسیده شود.
  • دریافت ویزا: اگر متقاضی در مصاحبه قبول شود، موفق به اخذ ویزا می‌گردد. معمولا زمان صادر شدن ویزا به حجم سفارشات و نوع کشور وابسته می‌باشد.
اینم بخون، جالبه!
رتبه بندی پاسپورت های جهان از بهترین تا بدترین

مدارک لازم برای اخذ ویزا

درباره ویزا چیست به زبان ساده اطلاعاتی بیان کردیم، اما جهت دریافت ویزا از سفارت باید مدارکی را تهیه نمود، معمولا این مدارک با توجه به نوع ویزا و قوانین کشور مقصد ممکن است تفاوت‌های داشته باشد، به طور کلی می‌توان مدارک لازم جهت اخذ ویزا را به صورت زیر نام برد:

  • یک قطعه عکس رنگی با پس زمینه سفید
  • ترجمه شناسنامه متقاضی
  • در صورت همراهی همسر، ارائه ترجمه سند ازدواج
  • در صورتی که فرزندان همسفر متقاضی هستند، ارائه نمودن گواهی اشتغال به تحصیل
  • کامل کردن فرم اطلاعات فردی و اجتماعی
  • ارائه پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار، گذرنامه‌های قدیمی، بلیط هواپیما یا کارت پرواز
  • ارائه مدارک مالی
  • آخرین گردش حساب متقاضی به مدت چهار ماه با مهر و امضاء
  • مدارک شغلی
  • ترجمه نمودن اسناد ملکی در صورت لازم
  • برخورداری از مدارک زبان مورد نیاز با کشور مورد نظر
پاسپورت و ویزا چیست
تفاوت ویزا و پاسپورت

تفاوت ویزا و پاسپورت چیست؟

می‌توان گفت جهت مسافرت به کشورهای خارجی وجود دو سند پاسپورت و ویزا بسیار اهمیت دارد، البته این دو سند با همدیگر تفاوت‌های دارند. پاسپورت همچون سند رسمی یا شناسنامه بین‌المللی هر شخص می‌باشد که هویت هر فرد را به عنوان شهروند یک کشور تایید می‌کند و شامل اطلاعاتی نظیر تاریخ تولد، نام، عکس و شماره پاسپورت می‌باشد. پاسپورت به فرد این اجازه را می‌دهد تا از کشور خود خارج شود و مسافر کشورهای دیگر شود، همچنین  پاسپورت‌ها اعتبار چندین ساله دارند.

در مقابل ویزا در حقیقت مجوزی می‌باشد که دولت کشور مقصد آن را صادر کرده تا فرد بتواند  اجازه ورود به آن کشور را داشته باشد و در زمان تعیین شده در آنجا اقامت کند. ویزاها به منظور اهداف گوناگونی صادر می‌گردند، به همین دلیل در نمونه‌های مختلفی همانند ویزای کاری، ویزای گردشگری، ویزای تحصیلی و… صادر می‌گردند.

اینم بخون، جالبه!
همه چیز درباره ویزای سرمایه ‌گذاری پرتغال که باید بدانید

معمولا متقاضی جهت صدور ویزا باید شرایط و مدارک تعیین شده توسط دولت کشور مقصد را آماده  سازد، ممکن است برخی از این شرایط شامل ارائه دادن مدارک مالی، بلیط برگشت، رزرو هتل و… ‌باشند.

سایت envoyglobal درباره تفاوت ویزا و پاسپورت اینگونه نوشته است:

The main difference between a visa and a passport is that a visa is an endorsement placed within a passport that grants the holder official permission to enter, leave or stay in a country for a specified time period.

ترجمه: تفاوت اصلی بین ویزا و پاسپورت در این است که ویزا تاییدیه‌ای است که در گذرنامه قرار می‌گیرد و به دارنده مجوز رسمی برای ورود، خروج یا اقامت در یک کشور برای مدت زمان مشخصی می‌دهد.

تفاوت ویزا و پاسپورت
ویزا الکترونیکی چیست ؟

ویزا الکترونیکی چیست؟

ویزا الکترونیکی یا e-Visa در واقع نوعی مجوز رسمی سفر می‌باشد که قبل از مسافرت به کشور خارجی به صورت آنلاین صادر می‌گردد. دریافت این نوع ویزا به راحتی و خیلی سریع‌تر از ویزاهای سنتی صادر می‌شود و متقاضیان دیگر لازم نیست به صورت حضوری به سفارت یا کنسولگری کشور مقصد مراجعه نمایند.

معمولا افراد جهت اخذ ویزای الکترونیکی باید به طور آنلاین به وبسایت رسمی سفارت مراجعه کرده و فرم اطلاعات شخصی را به طور کامل پر نمایند و مدارک لازم را بارگذاری کنند، سپس منتظر باشند تا مسئولان سفارت درخواست آن‌ها را بررسی کنند، در صورت تایید، ویزای الکترونیکی از طریق ایمیل به صورت پی دی اف برای شخص متقاضی ارسال می‌گردد.

تفاوت ویزا الکترونیکی و ویزای فرودگاهی چیست؟

می‌‌توان گفت صدور ویزا الکترونیکی و ویزای فرودگاهی به صورت‌های مختلفی انجام می‌شود، معمولا متقاضیان جهت دریافت ویزای الکترونیکی به صورت آنلاین به وب‌سایت سفارت یا سامانه کشور مقصد مراجعه می‌‌نمایند و مدارک لازم را بارگذاری می‌کنند تا بعد از تایید سفارت، ویزای آنها صادر گردد.

اما جهت اخذ ویزای فرودگاهی باید متقاضی مدارک لازم را در سفر همراه خود داشته باشد، سپس به هنگام رسیدن به فرودگاه مدارک ویزا و هزینه‌های لازم را به مسئول مربوطه ارائه دهد و ویزای خود را دریافت نماید، معمولا این ویزا همانند یک مهر ورود در پاسپورت متقاضی ثبت می‌گردد

نکته آخر درباره ویزا و چیستی آن

افراد جهت رفتن به سفرهای خارج از کشور باید به فکر تهیه ویزا باشند،  آن‌ها پیش از اقدام برای گرفتن ویزا باید مشخص کنند برای چه منظوری می‌خواهند برای گرفتن ویزا اقدام کنند، به همین دلیل در این مقاله به تعریف ویزا پرداختیم و انواع مختلف آن را معرفی کردیم، همچنین مراحل مختلف دریافت ویزا و مهمترین مدارک لازم جهت اخذ ویزا را شرح دادیم تا بتوانیم به طور جامع به سوالات متقاضیان دریافت انواع ویزا پاسخ دهیم.

 

5 2 رای دهنده
امتیاز مطلب

اگر از این تجربه استفاده کرده اید به این مطلب امتیاز دهید.

اشتراک گذاری :

0 نظر
قدیمی ترین
جدیدترین پربازدید ترین
نظرات درون خطی
مشاهده همه نظرات