عوارض خروج از کشور در سال 1403 چقدر شد؟

عوارض خروج از کشور
زمان مطالعه: 6 دقیقه

نویسنده این مقاله

تصویر نیما صائمی

نیما صائمی

مشاهده پروفایل

فهرست مطالب

هزینه عوارض خروج از کشور در سال 1403 با توجه به نوع سفر یعنی سیاحتی یا زیارتی بودن و همچنین دفعات خروج به صورت بلکانی متغیر بوده و از 250 هزار تومان تا 8 میلیون تومان متغیر است.

ما در این مطلب به تفکیک عوارض خروج برای هر یک از اقشار مختلف را بررسی کردیم و ضمن اعلام هزینه عوارض خروج از کشور، افرادی که از پرداخت عوارض معاف هستند را نیز نام بردیم.

هزینه عوارض خروج از کشور سال ۱۴۰۳

عوارض خروج از کشور را چه کسانی باید پرداخت کنند؟

ازآنجایی‌که مجلس برای تمامی مسافران عادی یک قانون خاص و ثابت را در نظر گرفته است، در پاسخ به سوال چه کسانی باید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنند؟ باید بگوییم که تقریبا تمام افرادی که قصد سفر به آنسوی مرزها را داشته باشند ملزم به پرداخت عوارض هستند.

هرچند که میزان این عوارض ممکن است برای گروه‌های مختلف متفاوت باشد یا برخی اقشار خاص از آن معاف شوند؛ اما با یک نگاه کلی تمام مسافران در تمامی رنج‌های سنی باید فیش پرداخت این عوارض را در هنگام خروج از مرز همراه خود داشته باشند.

چه کسانی باید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنند؟

هزینه عوارض خروج از کشور 1403

این هزینه هرساله و طبق مصوبه دولت تعیین می‌شود. به همین دلیل اگر می‌خواهید در طول سال جاری یعنی سال 1403 به خارج سفر کنید باید مطابق با بخشنامه این سال که در ادامه مفاد آن را بررسی می‌کنیم هزینه لازم را پرداخت نمایید. این موارد عبارتند از:

  • هزینه عوارض خروج از کشور بار اول: اگر برای اولین‌بار است که قصد خروج از مرز را دارید باید برای سفرهای سیاحتی به مبلغ 520.000 تومان، حج 172.000 تومان و عتبات و عالیات 45.000 تومان پرداخت نمایید. توجه داشته باشید که این مقدار برای تمام سفرهای مرزنشینان به 75.000 تومان و برای ورزشکاران تیم ملی (با مجوز وزارت ورزش!) به 264.000 تومان کاهش می‌یابد.
  • هزینه عوارض خروج از کشور بار دوم: اگر برای بار دوم است که قصد خروج از کشور را دارید ممکن است عوارض شما کمی بیش از مقدار قبلی باشد. به طور مثال در مصوبات قید شده که برای دومین سفر سیاحتی عوارض به مبلغ 780.000 تومان افزایش پیدا خواهد کرد و مرزنشینان نیز اینبار باید 600.000 تومان برای عوارض خود در نظر بگیرند؛ اما سایر گروه‌ها چون مسافران عتبات و خانه خدا به همراه ورزشکاران با پرداخت همان مقدار قبلی اجازه خروج خواهند داشت.
  • هزینه عوارض خروج از کشور بار سوم: برای بار سوم یا بیش از آن نیز مصوبه جداگانه‌ای در نظر گرفته شده است که در آن همچنان مسافران عتبات و خانه خدا به همراه ورزشکاران مشمول افزایش هزینه نخواهند شد؛ اما مسافران سیاحتی باید مبلغی حدود 1.040.000 تومان و مرزنشینان نیز با یک افزایش قیمت 200.000 تومانی باید مبلغ 800.000 تومان را پرداخت نمایند.
اینم بخون، جالبه!
جاهای دیدنی ایتالیا که اگر نروید از کف‌تان رفته است!

عوارض خروج از کشور زمینی و دریایی

همان‌طور که گفتیم عوارض خروج از کشور 1403 برای تمامی مرزهای دریایی، زمینی و هوایی در نظر گرفته شده است؛ اما مقدار آن ممکن است در برخی حالات بسته به نوع مرز متفاوت باشد.

به طور مثال در سفرهای زیارتی که از طریق مرزهای زمینی یا دریایی انجام شود میزان عوارض به 15.000 تومان کاهش می‌یابد. در ضمن میزان  عوارض خروج از کشور زمینی و دریایی برای مرزنشینان نیز (صرفا در سفر اول!) متفاوت خواهد بود به طوری که این نوع مسافران باید تنها باید تومان پرداخت نمایند.

عوارض خروج از کشور برای دانشجویان

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم پرداخت عوارض خروج از کشور 1403 برای تمامی مسافران عادی، یکسان و الزامی خواهد بود به همین دلیل باید بگوییم حتی میزان عوارض خروج از کشور برای دانشجویان نیز طبق تعرفه سایر افراد محاسبه خواهد شد.

البته نه تمام دانشجویان! اگر دانشجوی کشور دیگری باشید و مراحل معافیت از عوارض را نیز طی کرده باشید، خروجتان بدون مالیات و کاملاً رایگان انجام خواهد شد.

معافیت پرداخت عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور چیست؟

مدارک لازم جهت پرداخت عوارض خروج از کشور

ازآنجایی‌که همهٔ مسافران عادی ملزم به پرداخت عوارض و طی‌کردن روند آن هستند به‌احتمال زیاد یکی از نگرانی‌های شما بابت تهیه مدارک لازم برای پرداخت عوارض و جمع‌آوری آن‌ها قبل از سفر است.

خوشبختانه برای پرداخت این هزینه نیاز به مدارک خاصی ندارید و صرفاً با داشتن اطلاعاتی چون کد ملی، شماره تماس و اطلاعات سفر می‌توانید مبلغ تعیین شده را پرداخت و با خیال راحت به سفر خود بپردازید.

روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور 1403

خوشبختانه امروزه برای پرداخت این مالیات راه‌های متفاوتی ایجاد شده است تا افراد مختلف بسته به شرایطشان یکی از روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور 1403 را برگزیده و مبلغ تعیین شده را پرداخت نمایند. در ادامه به تمام این روش‌ها اشاره کرده و آن‌ها را بررسی می‌کنیم. این موارد عبارت‌اند از:

  • پرداخت حضوری با استفاده از دستگاه ATM: اولین راه برای پرداخت عوارض استفاده از دستگاه‌های ATM موجود در فرودگاه  است. برای اینکار کافی‌ست یکی از این دستگاه‌ها را انتخاب و با کشیدن کارت خود گزینه پرداخت عوارض را انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که به دلیل ازدحام موجود، بهتر است اینکار را چند ساعت قبل از پرواز انجام داده و پرداخت خود را به لحظه آخر موکول نکنید.
  • پرداخت از طریق سامانه مربوطه: ازآنجایی‌که روش حضوری کمی وقت‌گیر است، سازمان امور مالیاتی با ایجاد سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور به نام سداد سعی کرده تا در وقت شما صرفه‌جویی نموده و خیال شما را از بابت پرداخت به‌موقع این مبلغ راحت کند. برای استفاده از این سامانه کافی‌ست وارد سایت سداد شده و از گزینه خدمات به بخش پرداخت عوارض بروید و بعد از دادن اطلاعات لازم، مبلغ را پرداخت کنید.
  • پرداخت از طریق بانک ملی: درگذشته افراد به‌راحتی با مراجعه به تمام شعب بانک ملی امکان پرداخت عوارض را داشتند، اما امروزه و طبق مصوبات جدید اینکار صرفاً در شعبه مرکزی این بانک و یا از طریق همراه بانک آن (اپلیکیشن بام) امکان‌پذیر است.
اینم بخون، جالبه!
24 مورد از جاهای دیدنی بانکوک در تایلند که باید بروید

عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳

در صورت پرداخت اشتباه عوارض خروج از کشور چه باید کرد؟

ازآنجایی‌که مبلغ پرداخت شده به‌عنوان عوارض به‌حساب دولت واریز می‌شود و شخص یا ارگان خاصی برای پیگیری مداوم نیست، توصیه می‌کنیم، تمام مراحل پرداخت را بادقت کافی و پس از اطمینان از قطعی‌شدن سفر انجام دهید تا منجر به پرداخت اشتباه عوارض خروج از کشور نشوید.

اما اگر این اتفاق رخ‌داده نیز نگران نباشید چراکه می‌توانید در سامانه امور مالیاتی درخواستی مبنی بر استرداد عوارض خروج از کشور بدهید و منتظر پیگیری آن‌ها بمانید. البته توجه داشته باشید که این سامانه صرفاً برای عوارضی است که به‌صورت آنلاین پرداخت شده‌اند است و استرداد عوارضی که با روش‌های دیگری پرداخت شده، از طریق این سامانه، ممکن نخواهد بود.

معافیت پرداخت عوارض خروج از کشور

برخی از گروه‌ها جزء مسافرین عادی محسوب نمی‌شوند و شامل معافیت پرداخت عوارض خروج از کشور هستند. به طور مثال منطقی‌ست که عوارض خروج از کشور برای ایرانیان مقیم خارج تحت شرایط مختلف و دادن مدارک مربوطه رایگان باشد تا این افراد به‌راحتی بتوانند به ایران سفر کرده و دوباره به محل اقامت خود باز گردند.

خارج از این مورد نیز از دیگر گروه‌های معاف از پرداخت عوارض، باید به خدمه کشتی و هواپیما، مسافرین کربلا در مدت‌زمان سفر زمینی به اربعین و افراد دارای گذرنامه سیاسی و کاری اشاره کنیم. تمام گروه‌های ذکر شده به‌علاوه دانشجویان مقیم خارج، با طی‌کردن فرایند اداری موجود، نیازی به پرداخت عوارض نخواهند داشت.

هزینه عوارض خروج از کشور سال ۱۴۰۳

مدت‌زمان استرداد عوارض خروج از کشور

متأسفانه، باید عرض کنیم که به‌هیچ‌عنوان مدت‌زمان استرداد عوارض خروج از کشور بازه زمانی مشخصی را در برنمی‌گیرد و حتی از نظر بسیاری از افراد پرداخت یا عدم پرداخت این مبلغ نیز در هاله‌ای از ابهام بوده و هیچ قطعیتی ندارد.

اینم بخون، جالبه!
جاهای دیدنی تفلیس و گرجستان که قبل از سفر باید بدانید

به همین دلیل دوباره توصیه می‌کنیم که حتماً مراحل مربوط به پرداخت عوارض را پس از قطعی‌شدن سفر خود و بادقت انجام دهید تا نیازی به استرداد آن نداشته باشید و یا اگر ندانسته این مبلغ را پرداخت کردید نیز شاید بهتر باشد با توجه به مدت‌ زمان اعتبار عوارض خروج از کشور که تا آخر سال جاری است، آن را نگه داشته و برای سفری بعدی‌ خود استفاده کنید، البته اگر سفری در پیش دارید!

عوارض خروج از کشور چیست؟

نحوه استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور

اگر عوارض خود را پرداخت کردید و می‌خواهید از موفقیت‌آمیز بودن آن اطمینان حاصل کنید و یا مدت‌زمان زیادی از پرداخت عوارض‌تان گذشته است و اکنون قصد سفر دارید، می‌توانید جهت استعلام، به سامانه سداد مراجعه کرده و وضعیت پرداخت عوارض خود را بررسی نمایید.

0 0 رای دهنده
امتیاز مطلب

اگر از این تجربه استفاده کرده اید به این مطلب امتیاز دهید.

اشتراک گذاری :

0 نظر
قدیمی ترین
جدیدترین پربازدید ترین
نظرات درون خطی
مشاهده همه نظرات