رویاپردازی از یک زندگی مشترک در آلمان در سر دارید؟ قبل از برداشتن هر گامی خوب است با قوانین ازدواج در این کشور آشنا شوید. ازدواج در آلمان با فرهنگ و قوانین خاص خود همراه است که میتواند بر زندگی مشترک شما تاثیرگذار باشد. از شرایط سنی و مدارک مورد نیاز تا مراحل قانونی و قوانین طلاق، همه مواردی هستند که باید قبل از تصمیمگیری به آنها توجه کنید. عدم آشنایی با قوانین ازدواج در این کشور میتواند منجر به مشکلات حقوقی و اداری شود. از این رو، آگاهی از قوانین مربوط به ازدواج، طلاق، حضانت فرزند و سایر مسائل حقوقی مرتبط، از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این مقاله، به شما کمک میکنیم تا با قوانین ازدواج در آلمان آشنا شوید و با اطمینان بیشتری تصمیم بگیرید.
قوانین ازدواج در آلمان برای مهاجرت
اقدام از طریق ازدواج یکی از روش های مهاجرت به آلمان است؛ ازدواج در آلمان با قوانین و مقررات خاصی همراه است که برای اتباع خارجی و آلمانی یکسان اعمال میشود. این قوانین شامل شرایط سنی، مدارک مورد نیاز، مراحل قانونی و همچنین قوانین مربوط به طلاق و حضانت فرزند میشود.
شناخت این مقررات سبب میشود زمانتان هدر نرود و در کوتاهترین زمان ممکن به آرزوهایتان برسید. از جمله شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1. ثابت کردن ازدواج و رابطه واقعی
یکی از مهمترین شرایطی که در زمینه مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج وجود دارد. اثبات واقعی بودن ازدواج و رابطه بین طرفین است. در این زمینه دولت آلمان سعی میکند به صحت و واقعی بودن ازدواج شما با فردی آلمانی پی ببرد؛ در این صورت شما باید ثابت کنید که همسر خود را دوست دارید و به او عشق میورزید، چه بسا وجود فرزند در این رابطه کار شما را راحتتر میکند و نشان میدهد که ارتباطی واقعی بین شما وجود دارد. زیرا برخی افراد تنها برای سوء استفاده و دور زدن قوانین مهاجرت تصمیم به ازدواج میگیرند.
2. قانونی بودن ازدواج
از دیگر شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج، قانونی بودن آن است. یعنی باید تمام مراحل قانونی و رسمی ازدواج خود را در کشور آلمان گذرانده باشید و همچنین ازدواج شما باید در دفاتر رسمی آلمان به ثبت رسیده باشد. در چنین شرایطی شما یک مدرک یا سند ازدواج آلمانی دارید که با ارائه آن به دفاتر مهاجرت و سفارت میتوانید این شرط مهم را بدون هیچ مشکلی پشت سر بگذارید.
3. عدم سوء پیشینه
از دیگر الزامات و قوانین ازدواج در آلمان به قصد مهاجرت این است که شما باید ثابت کنید که هیچ گونه سابقه کیفری نه تنها در آلمان بلکه در کشور مبدا نیز نداشته و ندارید. علاوه بر ارائه مستندات شما، دولت آلمان هم با استعلام از کشور مبدا، مدارک شما را راستی آزمایی خواهد کرد.
4. اثبات تمکن مالی
متقاضی مهاجرت موظف است نشان دهد که توانایی مالی لازم برای تأمین هزینههای زندگی خود و همسرش در کشور مقصد را دارد. این توانایی مالی میتواند با ارائه اسناد مرتبط با شغل، داراییها، یا موجودی حساب بانکی وی اثبات شود.
5. تسلط به زبان آلمانی
داشتن مدرک زبان آلمانی از دیگر شرایط مهمی است که به هنگام مهاجرت به آلمان مورد توجه قرار میگیرد؛ بنابراین شما باید تمامی کلاسهای آموزشی تسلط بر زبان آلمانی را بگذرانید و در این زمینه مدرک A1 کسب کنید تا امکان مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج برای شما مهیا شود.
مراحل کلی اخذ ویزا آلمان از طریق ازدواج
گذراندن مراحل کلی اخذ ویزای آلمان باید به ترتیب و به نوبت انجام شود تا تاثیرگذاری آن در اخذ ویزا سرعت بیشتری ایجاد کند از جمله این مراحل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
-
تکمیل مدارک و درخواست ویزا
اولین مرحله برای اخذ ویزای آلمان از طریق ازدواج این است که مدارک خود را تکمیل کرده و ارائه دهید. برای این کار یک فرم درخواست ویزای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج به شما ارائه میشود که باید آن را به صورت دقیق و کامل پر کرده و تحویل دهید.
در کنار فرم مورد نظر نیز باید مدارک شناسایی و هویتی خود مثل شناسنامه، سند ازدواج، مدرک زبان آلمانی و غیره را نیز بگذارید. از دیگر مدارک مهمی که باید در میان مدارک خود داشته باشید مدرک تمکن مالی فرد شماست که اثبات میکند توانایی تامین همه هزینههای همسر آلمانی خود را دارد و با زندگی در آلمان به هیچ مشکلی بر نخواهید خورد.
-
دریافت ویزای ملی
دومین مرحله از مراحل کلی اخذ ویزای آلمان بررسی مدارک شما است که توسط دولت صورت میگیرد و بعد از اینکه صحت تمام مدارک شما ثابت شد و به کامل بودن آنها پی برده شد، ویزای دولت آلمان برایتان صادر میشود و شما به سرعت میتوانید به آلمان سفر کرده و با همسر خود به زندگی ادامه دهید.
-
گذر از مرحله اقامت موقت به اقامت دائم
پس از اینکه ویزای ملی آلمان را دریافت نمودید میتوانید به زندگی خود ادامه دهید؛ اما باید توجه داشته باشید که اقامت شما موقتی است و در مدت ۳ الی ۴ سال شما باید به دنبال یافتن یک شغل باشید [در مطلب مشاغل پر درآمد در آلمان به طور کامل به این موضوع پرداختیم] و همچنین میزان تسلط خود بر زبان آلمانی را نیز افزایش دهید تا برقراری ارتباط برایتان آسانتر شود.
“پس از گذشت 3 سال میتوانید برای دریافت اقامت دائم آلمان درخواست دهید تا مجدداً مورد بررسی قرار گیرید و در صورت امکان اقامت دائم به شما ارائه شود.”
قوانین ازدواج و طلاق در آلمان
با توجه به اینکه آلمان یکی از کشورهای خارجی است که تمام قوانین و مقررات ازدواج و طلاق را بر پایه و اساس عدالت و حقوق ثابت زن و مرد قرار داده اما باز هم با توجه به سنتها و شرایط مختلف، قوانین مختلفی نیز وضع شده است که در ادامه قوانین ازدواج و طلاق را به تفکیک بررسی خواهیم نمود.
-
شروط ازدواج
از جمله قوانین ازدواج در آلمان این است که هر دو طرف ثابت کنند که با اختیار خود ازدواج میکنند و هیچ فشار و اجباری در این زمینه وجود ندارد؛ گذشته از این موضوع هر دو باید ثابت کنند که آزاد هستند و تاکنون ازدواجی نداشتهاند.
-
سن قانونی ازدواج
دولت آلمان قانون دیگری که برای ازدواج در این کشور وضع کرده سن قانونی برای ازدواج است که معادل ۱۸ سال بوده و کمتر از این امکانپذیر نمیباشد؛ گاهی ممکن است بر اساس حکم دادگاه افراد زیر ۱۸ سال امکان و اجازه ازدواج را نیز بیابند.
-
ازدواج بین المللی
از جمله شروط و قوانین دیگر برای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج میتوان به ازدواج بینالمللی اشاره کرد که هیچ گونه محدودیت و ممنوعیتی برای آن وجود ندارد اما فرد متقاضی باید مدارک بیشتری ارائه کند از جمله این مدارک میتوان به عدم ممنوعیت و اجازه ازدواج از کشور مبدا اشاره کرد و مورد دیگر در ارائه مدارک جهت ازدواج بینالمللی ترجمه همه مدارک به زبان آلمانی است.
-
ثبت ازدواج
از جمله قوانین دیگر ازدواج در آلمان این است که ثبت ازدواج باید در اداره ثبت احوال آلمان انجام شود و همچنین مدارکی همچون گذرنامه، گواهی عدم مانع ازدواج و گواهی مجرد بودن ارائه گردد.
قوانین طلاق در آلمان
طلاق گرفتن زوجین در آلمان مانند ازدواج فرایند پیچیدهای ندارد، و طرفین به محض اراده برای جدا شدن میتوانند از هم طلاق بگیرند
-
دلایل طلاقی که از شما نمیخواهند
برخلاف مدارک بسیار برای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج، برای طلاق از شما دلیل یا مدرکی درخواست نمیشود و زن و شوهر کافیست تصمیم به عدم ادامه زندگی مشترک بگیرند و آن را به مراجع قانونی عنوان کنند. در این صورت با بررسیهای لازم امکان حکم طلاق برای آنها صادر میشود.
-
مدت زمان بین جدایی تا حکم طلاق
از زمانی که زن و شوهر تصمیم به جدایی میگیرند تا زمانی که حکم طلاق صادر میشود، فرصت دارند تا از یکدیگر جدا زندگی کنند. این جدایی ممکن است یک سال به طول انجامد تا فرصتی باشد برای تجدید نظر و حل کردن مشکلات، گاهی امکان دارد یکی از طرفین ازدواج، مورد خشونت خانگی قرار گرفته باشد که در این صورت مدت زمان جدایی کوتاهتر شده و امکان صدور حکم نیز به سرعت اتفاق خواهد افتاد.
-
تقسیم اموال
از دیگر قوانین طلاق در آلمان تقسیم اموال پس از جدایی است که بر اساس سهم و المشارکه هر یک از زوجین بوده و امکان تقسیم شدن اموال بعد از جدایی وجود دارد.
-
حضانت فرزندان
اگر زوجی در آلمان تصمیم به طلاق بگیرند و در این میان فرزند داشته باشند دادگاه برای حضانت فرزندان تصمیم گیری میکند، این تصمیم گیری مربوط به منافع کودک میشود که در این زمینه دادگاه بهترین تصمیم را اتخاذ خواهد نمود، در واقع دادگاه بررسی میکند که زندگی کودک با کدام یک از والدین امکانات و شرایط بهتری را برای او مهیا خواهد نمود سپس حضانت فرزند یا فرزندان را به او میسپارد. گفتنی است اقامت والدین از طریق تولد فرزند در آلمان امکان پذیر است که موضوع جداگانهای است و قصد پرداختن به آن را در این مطلب نداریم.
مزایای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
بدون شک مهاجرت به آلمان، آن هم از طریق ازدواج مزایایی را به همراه دارد که ممکن است شما نیز از آنها بیخبر باشید. آگاهی از مزایای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج کمک میکند که شما این روش را با دیگر روشها مقایسه نموده و بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید. از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1. اقامت دائم در آلمان
از مهمترین مزایای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج با فردی آلمانی دریافت اقامت دائمی این کشور است که میتواند فرصتهای شغلی و تحصیلی را برای شما فراهم آورد؛ در واقع این کشور از معتبرترین دانشگاهها و مراکز آموزشی برخوردار بوده و علاوه بر آن فرصتهای شغلی بسیاری دارد که شما میتوانید با انواع تخصص و تجربه کاری، مشغول به کار شوید و درآمد مطلوبی به دست آورید.
2. برخورداری از تسهیلات برای اعضای خانواده
از دیگر مزایا میتوان به تسهیلات برای اعضای خانواده اشاره نمود این تسهیلات شامل دریافت اقامت برای اعضای خانواده میشود یعنی شما پس از ازدواج با فردی آلمانی میتوانید برای دریافت اقامت اعضای خانواده خود نیز اقدام نمایید همچنین فرزندان شما در آلمان میتوانند به صورت کاملاً رایگان در مدارس و دانشگاههای دولتی مشغول به تحصیل شوند و هیچ گونه هزینهای پرداخت ننمایند.
3. امنیت و ثبات
وجود سیستم حقوقی قوی از دیگر مزایای ثبات و امنیت کشور آلمان محسوب میشود که امکان رسیدگی به موارد حقوقی را به راحتی فراهم آورده؛ گذشته از این موضوع آلمان از جمله کشورهای امن دنیا بوده که زندگی در آن با آرامش و رفاه همراه خواهد بود.
4. امکان اخذ تابعیت
پس از مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج و دریافت اقامت آلمان و گذشت مدت زمان مشخصی میتوانید جهت اخذ تابعیت این کشور اقدام کنید و پس از دریافت آن از حقوق شهروندی برخوردار شوید.
5. سیستم رفاهی گسترده
آلمان از سیستم رفاهی وسیعی برخوردار است این موضوع باعث شده که شما با دریافت اقامت این کشور بتوانید از بیمه درمانی آن برخوردار شوید و برای درمان خود هیچ مبلغی را پرداخت نکنید. گذشته از این موضوع اگر شما در این کشور شغلی پیدا نکنید یا در مدت کوتاهی بیکار شوید از بیمه بیکاری آن نیز بهرهمند خواهید شد.
خبر خوب برای افراد ساکن آلمان این است که دولت برای افرادی که نیازمند کمک هستند مثل افراد مسن و افراد دارای معلولیت کمکهای اجتماعی ارائه میدهد.
چالشهای اخذ ویزای آلمان از طریق ازدواج
در کنار مزایا و قوانینی که برای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج باید به خاطر بسپارید قطعاً چالشهایی هم وجود دارند که روبرو شدن با آنها ممکن است برای برخی افراد دشوار باشد به همین دلیل اطلاع و آگاهی از آنها میتواند رویارویی با آنها را بسیار ساده و راحتتر سازد از جمله چالشهای اخذ ویزای آلمان از طریق ازدواج میتوان به دو مورد اصلی زیر اشاره نمود:
طولانی شدن فرایند اخذ ویزا
از چالشهای مهم در این زمینه میتوان به طولانی شدن فرایند اداری اخذ ویزا آلمان از طریق ازدواج اشاره کرد که در واقع بررسیهای لازم برای قانونی بودن تمام اسناد و مدارک شما کمی به طول میانجامد و شما در این زمینه باید صبر و تحمل داشته باشید؛ زیرا عجله در این کار تنها شما را نگران و سردرگم خواهد ساخت. البته برای اطلاعات دقیقتر ما وبسایت خدمات کنسولی وزارت خارجه آلمان را به شما پیشنهاد میکنیم.
هزینههای مهاجرت
از دیگر چالشها هزینههایی است که برای درخواست ویزا و خرید بلیط و غیره خواهید پرداخت؛ بنابراین باید همه هزینههای مهاجرت را نیز در نظر بگیرید.
جمعبندی قوانین ازدواج در آلمان
ازدواج در آلمان با وجود پیچیدگیهای خاص خود، میتواند یک تجربه بسیار زیبا و ماندگار باشد. با آشنایی با قوانین و مقررات این کشور، میتوانید با خیالی آسوده گام در این مسیر بگذارید. در این مقاله سعی کردیم به طور جامع به سوالات شما در مورد ازدواج در آلمان پاسخ دهیم. از شرایط سنی و مدارک مورد نیاز تا مراحل قانونی و قوانین طلاق، همه مواردی بودند که به آنها پرداختیم. اگر قصد ازدواج در آلمان را دارید یا به دنبال اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید، توصیه میکنیم با یک وکیل مهاجرت یا مشاور حقوقی مشورت کنید.