ناامنی جاده ها در کنار وضعیت نامناسب جاده ها همواره در طول سال تلفات بسیاری به جا می گذارد. در خطرناک ترین جاده های ایران به طوری که از آمار سازمان بیمه مرکزی که در تصادف های مرگبار بدست آورده بین ۱۹۰ کشور در جهان، ایران رتبه ی ۱۸۹ قرار گرفته است. درصد بالایی از تصادفات به دلیل مشکلات جاده ای و خودروهای ناامن رخ می دهد.
این موضوع را هم در نظر داشته باشیم که در تصادفات رانندگی بی دقت بودن به مقررات راهنمایی و رانندگی و سهل انگاری در رانندگی و همین طور داشتن خودروهای ناامن در بیشتر شدن تلفات مرگ و میر بی تاثیر نیستند. در خطرناک ترین جاده های ایران باعث شده که اتفاقات هولناکی رخ دهد.
همواره در طول سال درصد بالایی از تصادفات جاده ای در یکسری جاده ها پر تکرار است که همین موضوع باع.ث شده تا به آن جاده ی مرگ گفته شود. در ادامه تعدادی از جاده های خطرناک ایران را به شما معرفی می کنیم تا اگر زمانی قصد عبور از آن ها را داشتید با دقت بیشتری رانندگی کنید
خطرناک ترین جاده های ایران
گاهی در حال برنامه ریزی برای سفر هستیم، که مثلا پاییز کجا بریم سفر، اولین چیزی که به ذهنمان میرسد امنیت مسیر و و راحتی تردد در جاده ها تا رسیدن به مقصد است . در تصمیمگیریهان برای مسافرت باید در نظر داشت که جاده های خطرناک اغلب در مناطق کوهستانی قرار دارند، جاده هایی كه در دل كوهها قرار گرفته اند و اغلب دارای پیچهای خطرناك هستند. خطر ریزش بهمن و سقوط سنگ از مسائلی است که این جاده ها را به جاده هایی خطرناک تبدیل کرده است.
جاده چالوس
جاده چالوس در استانهای البرز و مازندران قرار گرفته است و یکی از محورهای اصلی برای رفتن به یکی از خوش آب و هواترین نقاط كشور می باشد. این جاده زیبا و در عین حال خطرناک حدود۱۶۰ کیلومتر طول دارد که همه روز شاهد تردد تعداد بسیار زیادی مسافر از مناطق مختلف است.
“مسیری که یک طرف جاده به درهها و گردنهها وصل شده و از جهت دیگر به علت شرایط جوی که دارد هر لحظه امکان ریزش سنگ یا بهمن در آن وجود دارد. به خطرناک ترین جاده های ایران تبدیل شود.”
منطقه کوهستانی هورامان
یکی دیگر از این جاده ها منطقه کوهستانی هورامان است. هورامان یکی از نقاط دیدنی در ایران می باشد که در غرب كشور و در دو استان كرمانشاه و كردستان قرار گرفته است. مشکلاتی چون آسفالت نبودن قسمتی از جاده ها، راههای پرپیچ و خم و ناهموار، کم بودن حفاظ ها و علائم، این جاده ها را به یکی از جاده های خطرناک تبدیل کرده است.
جاده اهر- هریس – تبریز
از خطرناکترین جادههای ایران مسیر اهر هریس تبریز است که بیش از نیم قرن قدمت دارد. این جاده یکی از مهم ترین مسیر های استان آذربایجان شرقی به شمار می رود که متاسفانه تصادفات بسیاری در آن رخ می دهد. توصیه میشود برای تردد در این مسیر زیبا و در عین حال خطرناک در طول فاصلههای زمانی کوتاه توقف کرده و برای مدتی به استراحت بپردازید. جاده اهر به تبریز حدود ۱۱۵ کیلومتر طول دارد و به جاده مرگ در آذربایجان شهرت دارد.
گردنه اسدآباد- همدان، فریبنده و خطرناک
یکی از گردنه های معروف کوه الوند در استان همدان گردنه اسد آباد است. گردنه اسدآباد مابین شهرهای کرمانشاه و همدان قرار گرفته است. ارتفاع آن از دریا حدود 2 کیلومتر می باشد. که در روزهای برفی و بارانی بسیار لغزنده است. استاندارد نبودن و مشکلات زیرساختی که در این جاده وجود دارد باعث شده که به یکی از خطرناک ترین جاده ها در کشور تبدیل شود. متاسفانه در این گردنه آمار تصادف بسیار بالا می باشد که همین آن را در لیست خطرناک ترین جاده های ایران قرار داده است.
جاده میانه-زنجان، جاده ای که مرگ در آن نگهبانی میدهد
از دیگر خطرناک ترین جاده های کشورمان جاده میانه به زنجان است. این جاده خطرناک یکی از مسیرها برای رفتن به استانهای شمال غربی است که میزان تردد در آن بسیار زیاد است. این جاده علاوه بر این که آسفالت خوبی ندارد از شرایط مناسبی نیز برخوردار نیست.
“همین موضوعات باعث شده تا در زمان بارندگی جاده بسیار لغزنده شده و آمار تصادفات را بالا ببرد. شما می توانید با سرعت کم و همین طور رعایت کردن قوانین راهنمایی و رانندگی به سلامت از این جاده خطرناک عبور کنید.”
گردنه حیران
گردنه حیران یکی از زیباترین جاده های ایران و در عین حال یکی از جاده های پرتردد در استان گیلان می باشد. این منطقه زیبا از نظر آب و هوایی یکی از جاذبه های گردشگری كشور است که هر ساله تعداد قابل توجهی مسافران راهی این منطقه میشوند. در بیشتر زمان ها این مسیر پوشیده از مه است و در روزهای بارانی این مسیر بسیار لغزنده میشود. همین موضوعات باعث میشود دید رانندگان بسیار کم شود و هر ساله تصادفات بسیاری در این منطقه اتفاق افتد.
جاده تهران – سمنان – مشهد
جاده تهران – سمنان – مشهد است یکی از خطرناک ترین جاده های ایران است که رفت و آمد در آن بسیاربالاست. در طول سال مسافران بسیاری از این جاده عبور می کنند. اگر که شما برای رفتن به مشهد از قسمت کویری این جاده عبور می کنید باید گفت بسیار مواظب باشید، با وجودی که این جاده بسیار صاف بوده و هیچ پیچ و خمی ندارد اما همین صاف بودن جاده، باعث خواب آلود شدن راننده و گاها تصادفات تلخی میشود.
جاده ساری سمنان محور کیاسر
جاده ساری به سمنان یکی از سردترین جاده های شمال ایران است که در زمان بارش برف به یکی از جادههای خطرناک تبدیل می شود. بنابر گفته های پلیس راهور در این محور تصادفات کمی اتفاق می افتد اما شدت بالایی دارند. پس اگر که در روزهای زمستانی قصد تردد در این مسیر را دارید ضروری است که نکات رانندگی در برف و یخبندان را کاملا رعایت کنید.
جاده سلفچگان – قم
در جاده سلفچگان به سمت قم هر ساله تصادف های بسیاری رخ می دهد. وجود چالههای زیاد در کنار این جادهی شلوغ و پرتردد و سرعت بالا رانندگان، این جاده را در رده جاده های پر مخاطره قرار داده است. اگر که شما تازه گواهینامه خود را گرفته اید یا به قولی در رانندگی حرفه ای نیستید بهتر است از این جاده عبور نکنید.
جاده قوچان به سبزوار
جاده قوچان به سبزوار یکی از محور های فرعی است که تردد بسیاری در آن انجام می شود. محور قوچان به سبزوار که مشهد را به سبزوار متصل می کند 185 کیلومتر است که جاده ای طولانی به شمار می رود. در مسیر این جاده پیچ و خم بسیاری وجود دارد و از طرفی دیگر به علت سردسیر بودن، نداشتن آسفالت مناسب و لغزندگی این جاده باعث شده تا محور قوچان به سبزوار از خطرناک ترین جاده های ایران معرفی شود.
جاده گلستان – بجنورد
جاده گلستان در بجنورد قرار دارد که به عنوان یکی از خطرناک ترین جاده های ایران لقب گرفته است. به این صورت که اگر از اهالی این منطقه درباره این جاده خطرناک سوال بپرسید در جواب خواهید شنید که به این جاده لقب جاده مرگ داده شده است. علت این تصادفات در جاده گلستان – بجنورد عدم روشنایی کافی، ساخت نادرست و مشکل هندسی جاده می باشد.
جاده خطرناک سیرجان بندرعباس
جاده خطرناک دیگر جاده سیرجان به بندر عباس است که از پر رفت و آمد ترین مسیر های ترانزیتی کشور به شمار می رود. این جاده پر تردد و خطرناک حدود 300 کیلومتر طول دارد، علت خطرناکی این جاده مسیر باریکی است که دارد. به همین علت تصادفات بسیاری در آن رخ می دهد. شما می توانید با رانندگی مطمئن و با سرعت کم به سلامت از این جاده بسیار خطرناک عبور کنید.
جاده هراز
جاده هراز یکی دیگر از زیباترین جاده های ایران و همین طور خطرناک ترین جاده ها، بعد از چالوس می باشد که تقریبا ۱۸۳ کیلومتر طول دارد. این جاده زیبا از جاده دماوند به فیروزکوه در شمال شرق تهران آغاز شده و تا آمل ادامه دارد.
جاده هراز به علت باریکی و پیچ و خم بسیار زیادی که دارد به یکی از جاده های خطرناک در ایران تبدیل شده است. ریزش سنگ هم یکی دیگر از مواردی است که مسافران این جاده را تهدید میکند. بر اساس آمار به دست آمده سالانه تصادفات بسیار زیادی در این جاده رخ می دهد.
آنچه درباره جاده هایی که مرگ در آن نگهبانی میدهد گفته شد
جاده های زیادی در سراسر کشور به عنوان خطرناک ترین جاده های ایران شناخته می شوند که اگر شما نکات ایمنی را رعایت کنید می توانید به سلامتی از این جاده ها عبور کنید. اگر چه در سالهای اخیر با اقداماتی که انجام شده است تعداد تصادفات کمتر از قبل شده اما اگر كه آمار تصادفات كشور را با آمار جهانی مقایسه کنیم باز هم رقم زیادی به دست میآید.