اگر تاکنون سفرهای زیادی داشتهاید و از بناهای تاریخی متعددی دیدن کردهاید بدون شک از زیبایی و شگفتی آنها هیجانزده شدهاید؛ اما باید این موضوع را به یاد داشته باشید که هنوز هم عجایب و آثار باستانی بسیار زیادی در دنیا وجود دارند که دیدن آنها میتواند بندبند وجودتان را به وجد آورد! بهعنوان مثال دیدن از عجایب هفتگانه جدید جهان از جمله مواردی است که میتواند باعث شود شما برای دیدن از آنها به کشورهای مختلفی سفر کنید و با این زیباییها از نزدیک روبرو شوید.
البته عکس عجایب هفتگانه جدید جهان نیز در زوایای مختلف منتشر شده؛ اما تماشای آنها از نزدیک حس و حال دیگری دارد که سعی کردیم همه اطلاعات لازم در رابطه با این عجایب هفتگانه را با جزئیات در اختیارتان بگذاریم تا شما نیز هم اکنون برای دیدن از آنها برنامهریزیهای لازم را انجام دهید و راهی سفر شوید. به همین منظور پیشنهاد میکنیم که تا پایان این مطلب با ما در مجله گردشگری تجربه همراه باشید.
عجایب هفتگانه جدید جهان کدامند؟
قبل از هر چیز باید بدانید که آثار باستانی بسیار زیادی در جهان وجود دارند؛ اما عجایب هفتگانه در واقع از میان انبوه آثار باستانی و دستسازههای بشر هستند که از نظر مردم جهان بهعنوان عجیبترین و شگفتانگیزترین آثار شناخته شدهاند. حال اولین سؤالی که به ذهنتان خطور میکند در رابطه با این است که عجایب هفتگانه جدید جهان کداماند؟ ما نیز سعی کردیم برای پاسخ به این سؤال عجایب هفتگانه جدید جهان را به شما معرفی کنیم که شامل موارد زیر میشود:
- آمفی تئاتر کلوسئوم
- دیوار چین
- شهر باستانی پترا
- چیچن ایتزا
- تندیس مسیح منجی
- ماچو پیچوتاج
- محل در هندوستان
1- آمفی تئاتر کولوسئوم
کلوسئوم در واقع نام بزرگترین آمفیتئاتر روم بوده و یکی از جاهای دیدنی ایتالیا است که عظمت و شکوه آن همه جهان را شگفتزده کرده و باعث شده افراد مختلف از سراسر جهان برای بازدید و مشاهده آن از نزدیک اقدام کنند.
اولینبار در میان سال ۷۲ تا ۸۰ میلادی به مدت ۸ سال با استفاده از ماسه و سنگ این بنای عظیم را ساختهاند، این آمفیتئاتر حدود ۸۰ هزار نفر ظرفیت دارد که برای نمایش انواع شکارها، اعدامها، نبرد گلادیاتورها، نبرد حیوانات و غیر مورد استفاده قرار میگرفت.
کولوسئوم در طول این سالها بهخاطر سرقت برخی قسمتها و سنگها یا بر اثر زلزله دستخوش تغییراتی شده که در واقع همانند گذشته نیست؛ اما شکوه و عظمت خود را حفظ کرده و هنوز هم بهعنوان یکی از عجایب هفتگانه جدید در جهان شناخته میشود. ابعاد و اندازههای این آمفیتئاتر بر اساس تحقیقات و بررسیهای لازم تخمین زده شده که طول آن ۱۸۰ متر و عرض آن ۱۵۶ متر با ارتفاع ۵۷ متر دارد. نام این بنا نیز از مجسمه غولپیکر کلوسوس برگرفته شده که ساخت آن در زمان حکومت و سپاسیان آغاز شد و تا دوره حکومت جانشین او یعنی تیتوس پایان یافت.
زیر این مجموعه را تونلهای باریک و کوچک و بزرگی تشکیل میدهند که برای آمادهشدن حیوانات و افراد مختلف جهت نمایشهای متنوع مورد استفاده قرار میگرفتند. این موضوع را نیز باید بدانید که این بنای عظیم و باشکوه تاکنون چندین بار مورد بازسازی قرار گرفته البته آخرین بازسازی کولوسئوم در قرن نوزدهم اتفاق افتاد.
2- دیوار بزرگ چین
یکی دیگر از عجایب هفتگانه جدید جهان که بدون شک نام آن را شنیدهاید دیوار بزرگ چین است. ساخت این دیوار که به عظمت و شکوه معروف شده و در واقع آن را با طولانی بودنش میشناسند دقیقاً در قرن هفتم پیش از میلاد آغاز شد و حدود ۲۰۰۰ سال به طول انجامید. نکته جالبتوجه در رابطه با دیوار چین این است که در سال ۱۹۸۷ در میان میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسید علاوه بر آن بر اساس تحقیقات بهدستآمده مشخص شد که طول آن ۸۸۵۰ کیلومتر است؛ اما افراد دیگری مشغول به تحقیق و بررسی شدند و ادعا کردند که طول این دیوار به ۲۱۲۰۰ کیلومتر میرسد.
با وجود این اعداد و ارقام میتوان به طولانیبودن این سازه عظیم پی برد که شبیه آن در هیچ کجای دنیا وجود ندارد و به همین دلیل جز عجایب هفتگانه جدید جهان قرار گرفته است.
برای ساخت این دیوار طولانی از خشت، آجر، چوب و سیمان استفاده شده، گذشته از این موضوع باید بدانید که این دیوار بهصورت موازی و روبروی هم در مسیرهای طولانی ساخته شده است. دیوار چین از گذشته تاکنون محل وقوع جنگهای متعددی بوده و میتوان بهراحتی دژبانیها و برجهای دیدهبانی در قسمتهای مختلف آن را مشاهده کرد. هرچند که برای ساخت این دیوار تاکنون هزاران نفر جان خود را از دست دادهاند. ارتفاع این دیوار در هر قسمت بین ۵ تا ۱۶ متر و عرض آن نیز ۴ تا ۱۶ متر تخمین زده شده است.
3- شهر باستانی پترا
از دیگر عجایب هفتگانه جدید در جهان میتوان به پترا اشاره نمود که این شهر باستانی در صخرههایی در کشور اردن ساخته شده و میتوان گفت اولینبار قوم عاد در آن زندگی میکردند. اما پس از گذشت مدتی نبطیها که از اقوام عرب بودند در این شهر سکنا گزیدند. نکته جالبتوجه در رابطه با پترا عظمت و شکوه این شهر صخرهای و سنگی در میان انبوه کوههای بلند و وسیع است.
درگذشته پترا با وجود تجارت ادویه شهرت یافت؛ اما نبطیها که مهارت و استعداد ویژهای در زمینه حجاری(تراش دادن سنگ) داشتند در دل صخرهها توانستند غارها و خانهها یا معابد فوقالعاده زیبایی را بسازند. تابش نور خورشید به درون این سازهها رنگهای مختلفی را ایجاد میکرد و زیبایی آن را چندین برابر به نمایش میگذاشت.
از دیگر نکات جالبتوجه در رابطه با پترا این است که نبطیها توانستند راههای آبی مختلفی در میان شهر باز کنند و امکان کشاورزی و ایجاد فضای سبز را فراهم آورند. اما زلزلههای سالهای ۵۵۱ و ۳۶۳ باعث تخریب قسمتهای مختلفی از این شهر شد و باعث شد این شهر که حدود ۳۰ هزار نفر ظرفیت داشت خالی از سکنه شود.
این شهر به طور کامل متروکه شد تا سال ۱۹۱۲ مجدداً کشف گردید و باعث شد بهعنوان یکی از عجایب جهان شناخته شود که امروزه بیشتر از گذشته مورد بازدید قرار گرفته است.
قسمتهای دیدنی زیبا و باشکوهی در این شهر باستانی وجود دارد بهعنوان مثال میتوان به الدیر اشاره کرد که یک بنا با نمای بسیار زیباست و از آن درگذشته بهعنوان صومعه استفاده میکردند.
4- چیچن ایتزا
از میان عجایب هفتگانه جدید جهان قطعاً نام چیچن ایتزا را شنیدهاید که بهعنوان گنجینه معماری و نجوم مایاها (گروهی از مردمان سرخ پوستاند که در آمریکای میانه زندگی میکنند.) شناخته میشود.
در واقع چیچن ایتزا یک شهر باستانی در شبهجزیره یوکاتان مکزیک است. این شهر در قرن نهم و دهم میلادی به اوج شکوه خود رسید چرا که قبیله مایایی ایتزا تحتتأثیر تمدن تولتک معابد بسیار زیبا و مهمی را در این شهر ساختند.
در میان انواع سازههای مایاییها هرم پلکانی ال کاستیلو بیشتر از بناهای دیگر خودنمایی میکند. این هرم ۳۶۵ پله دارد که میتوان بهراحتی فهمید نماد ۳۶۵ روز خورشیدی است که در فصل پاییز که خورشید به حالت مایل به آن میتابد شکل یک مار را میتوانید در آن ببینید که دقیقاً در قسمت شمالی پلهها در حال خزیدن بوده و پله آن سر سنگی مار است که مشاهده آن میتواند شما را شگفتزده نماید.
در این میان میتوان به معبد جنگجویان نیز اشاره کرد که مجسمههای غولپیکر جنگجویان در آن قرار گرفته و نام آن نیز به همین دلیل قرار داده شده است. یک رصدخانه بسیار مجهز نیز در این شهر واقع بوده که مایاییها از طریق آن به تماشای ستارگان و اجرام آسمانی میپرداختند.
از تالار هزاران ستون نمیتوان غافل شد که دارای ستونهای متعدد و بسیار زیادی بوده که درگذشته سقف آن را استوار و مقاوم نگه میداشتند.
چیچن ایتزا در سال ۷۵۰ میلادی ساخته شده و تا سال ۱۲۰۰ مسکونی بود و جمعیت آن با وجود ظرفیت و گنجایش فوقالعاده نزدیک به ۵۰ هزار نفر میرسید که در نهایت در سال ۱۹۸۸ در میان میراثفرهنگی سازمان یونسکو به ثبت رسید.
5- تندیس مسیح منجی
از میان دیگر عجایب جدید جهان میتوان تندیس عیسی مسیح یا مسیح منجی را نام برد که در شهر ریودوژانیرو (پایتخت برزیل) ساخته شده، جالب است بدانید که اولینبار ایده ساخت این تندیس بعد از جنگ جهانی اول ارائه شده زیرا در آن زمان مردم تصور میکردند که پس از جنگ افراد دین خود را از دست دادهاند و اعتقاداتشان ضعیف شده است.
سه نفر از افرادی که ایده و طراحی ساخت تندیس عیسی مسیح را داشتند با نامهای هیتور داسیلوا کاستا، کارلوس اوزوالد و پل لاندوفسکی در نهایت در سال ۱۹۲۶ ایده خود را عملی کردند و این تندیس را ساختند که ساخت آن حدود ۵ سال طول کشید.
ساخت این تندیس از بتنآرمه بوده که با ۶ میلیون قطعهسنگ صابون پوشش داده شده است. ساختار آن آنقدر زیبا و جذاب بوده که افراد زیادی را از سراسر جهان به سمت بازدید کشانده، بهطوریکه در سال ۲۰۰۷ این سازه توانست در میان عجایب هفتگانه جهان قرار بگیرد.
به این موضوع نیز توجه داشته باشید که ارتفاع و اندازه آن بسیار بزرگ است؛ بنابراین در معرض آسمانخراش قرار میگیرد و همین موضوع باعث شد که یک صاعقه باعث آسیبدیدن انگشت دست راست آن شود هرچند که مورد بازسازی قرار گرفت.
6- ماچو پیچو
ماچو پیچو که بهعنوان شهر گمشده اینکاها شناخته شده یکی دیگر از عجایب هفتگانه جدید در جهان است که هیرام بینگهام در سال ۱۹۱۱ آن را کشف کرد و باعث شد مورد تحقیق و بررسی افراد زیادی قرار بگیرد. این شهر باستانی دقیقاً نزدیک شهر کوزکوه در پرو قرار دارد. بینگهام معتقد بود شهر ماچو پیچو در واقع معبدی برای زندگی باکرههای خورشید بوده؛ یعنی برخی زنها برای حفظ عفت خود با نذر در آن زندگی میکردند.
این شهر باستانی در کوههای آن قرار دارد که ارتفاع آن از دریا ۲۴۳۰ متر و مساحت آن ۵ مترمربع تخمین زده شده است. عقاید مختلف و بسیار زیادی در مورد ماچو پیچو شنیده میشود که برخی معتقدند این شهر زیارتگاهی بوده که افراد برای زیارت به آن مراجعه میکردند؛ اما برخی هم معتقدند جایگاه سلطنت افراد بسیار زیادی قرار گرفته که در قرن پانزدهم میلادی ساخته شده است.
یونسکو این شهر باستانی را در سال ۱۹۸۳ به ثبت رسید. از میان شگفتیهای ماچو پیچو میتوان به تراسهای کشاورزی و دروازه یا معبد خورشید اشاره کرد.
7- تاج محل هندوستان
در نهایت از دیگر عجایب هفتگانه جدید جهان میتوان تاجمحل هندوستان را نام برد که در شهر آگرا بنا شده و یکی از باشکوهترین سازههای معماری مغول محسوب میشود. تاجمحل توسط امپراتور شاه جهان باهدف گرامیداشت نام همسرش ساخته شد که در واقع همسر او به هنگام زایمان چهاردهم جان خود را از دست داد.
ساخت این بنا حدود ۲۲ سال به طول انجامید که نزدیک به ۲۰ هزار کارگر در ساخت آن نقش داشتند که به شکل یک آرامگاه بوده و در آن باغ گل همراه با حوض انعکاسی تعبیه شده است.
این بنا را از سنگهای مرمر سفید ساختهاند. گفته میشود شاه جهان قصد داشت آرامگاه خود را نیز از سنگهای مرمر سیاه بسازد؛ اما قبل از اقدام، حکومت او به پسرش انتقال یافت. اما مهمترین نکته در رابطه با تاجمحل هندوستان این است که نماد عشق ابدی و فداکاری پادشاه نسبت به همسر مرحومش بوده است. هرچند که از آن با نماد مروارید هنر اسلامی یاد میشود در نهایت در سال ۱۹۸۳ در یونسکو به ثبت رسید.
نکته آخر درباره عجایب هفتگانه جدید جهان
مشاهده عجایب هفتگانه جدید در جهان، شگفتی و زیبایی فوقالعادهای را برایتان به ارمغان میآورد که باعث میشود شما باشکوه و عظمت آثار باستانی و بناهای تاریخی متعددی روبرو شوید. ازاینرو اگر قصد سفر دارید پیشنهاد میکنیم به کشورهایی سفر کنید که دارای عجایب هفتگانه جهان هستند و بر اساس آنها مشهور شدهاند.
ما نیز سعی کردیم در این مطلب عجایب هفتگانه جهان از جمله دیوار بزرگ چین، کولوسئوم، پترا، چیچن ایتزا، مسیح منجی و تاجمحل را به طور کامل با جزئیات دقیق خدمتتان معرفی کنیم. پس هرچه سریعتر چمدانهایتان را ببندید و برای مشاهده عجایب هفتگانه جدید جهان برنامهریزی نمایید، ما نیز سفر خوشی را برایتان آرزو میکنیم.