آرامگاه همایون کجاست؟ معماری جذاب باقیماده از دوران گورکانیان

آرامگاه همایون کجاست
زمان مطالعه: 6 دقیقه

نویسنده این مقاله

تصویر محسن عباسی

محسن عباسی

مشاهده پروفایل

فهرست مطالب

 هندوستان یکی از کشورهای توریستی در آسیا به شمار می رود که از بناهای تاریخی و جاذبه های توریستی بسیاری برخوردار است. کشوری که با گذشت قرن ها همچنان فرهنگ و سنت‌ های قدیمی‌ خود را به طور کامل حفظ کرده است. این کشور توریستی دارای شهرهای بسیاری است که هرکدام زیبایی های منحصر به فرد خود را دارند. یکی از این بناها مربوط به همایون از پادشاهان مغول است که قصد داریم با طرح سئوال آرامگاه همایون کجاست به بررسی این مکان زیبا و تاریخی هند بپردازیم.

همایون تمب

آرامگاه همایون کجاست ؟

 آرامگاه همایون یا همایون تمب، مقبره نصیر الدین همایون، دومین پادشاه امپراتوری مغولی هند است. مقبره همایون شاه در منطقه نظام الدین در مرکز شهر دهلی، یکی از شهرهای زیبای هند قرار گرفته است. ساخت این بنا مربوط به قرن شانزدهم میلادی است که از مکان های گردشگری در دهلی هند به حساب می آید. همچنین آرامگاه همایون شاه اولین باغ ایرانی ساخته شده در شبه قاره هند است. اگر شما هم بناهای تاریخی هند علاقمندید و میخواهید بدانید، آرامگاه همایون کجاست در ادامه همراه ما باشید.

مقبره همایون کجاست

همایون پادشاه گورکانی هند

 این پادشاه به عنوان یکی از قدرتمندترین پاشاهان سلسله پادشاهی مغول یاد می شود که در سال ‌های 1531 تا 1541 بر هند، پاکستان و افغانستان امروزی حکومت می‌نمود. این پادشاه بعد از پانزده سال که در دربار ایران پناهنده شده بود به کمک شاه طهماسب اول توانست به کشور خود بازگردد. همایون چند ماه بعد از بازگشت به کشورش بطور ناگهانی از دنیا رفت.

“گفته شده همایون با شنیدن صدای اذان به سرعت از پله های کتابخانه اش پایین می آمد که ناگهان سقوط کرد و جان خود را از دست داد. این پادشاه بزرگ به هنر و علوم علاقه بسیار زیادی داشت. او در کتابخانه خود کتاب های بسیاری از هنرمندان نقاش، خوش نویس، تذهیب کار و صحاف ایرانی و هندی را جمع آوری کرده بود.”

آرامگاه همایون کجاست

تاریخچه آرامگاه همایون دهلی

پس از گذشت یک سال از مرگ شاه همایون میزان علاقه ی بالای همسر ایرانی او بانو حمیده بیگم باعث شد تا با بکار گیری هنرمندان مبتکر در معماری ایران ، برای نشان دادن عشق و احترام به همسر خود دستور ساخت این مقبره را دهد. ساختن این آرامگاه عظیم حدود هشت سال زمان برد. به عبارتی، در سال نهم بعد از فوت همایون، این آرامگاه تکمیل شد. مقبره همایون بدست میراک میرزا قیاس، معمار ایرانی که شخص بانو حمیده بیگم او را انتخاب کرده بود، طراحی و اجرا شد.

اینم بخون، جالبه!
جاهای دیدنی و شگفت‌انگیز هند: از تاج‌محل تا سواحل گوا

همایون تمب

معماری آرامگاه همایون دهلی

 برای ساختن این آرامگاه از آجر قرمز استفاده شده و درساخت قبر همایون شاه، سنگ مرمر طلایی و مشکی بکار رفته است. در ساختن گنبد آرامگاه همایون از دو لایه مرمر سفید استفاده شده که در نوع خود بی نظیر است. این بنا دارای ۱۲۴ اتاقک طاقدار کوچک در داخل دیوارهای چهار باغ خود می باشد. در طراحی و معماری این بنا از بنای تاج محل ایده هایی گرفته شده که همین باعث شباهت زیاد این دو بنا به یکدیگر شده است .

مقبره همایون کجاست

بهترین فصل بازدید از آرامگاه همایون

با توجه به وضعیت آب و هوای شهر دهلی که به‌ داشتن هوای نه چندان مطلوب مشهور است هر زمانی از سال برای بازدید و سفر به این شهر مناسب نخواهد بود. فصل سرما که از اول ماه نوامبر شروع می‌شود به مدت ۴ ماه، فصل باران‌ های موسمی یا مانسون که از اول ماه جون آغاز می‌شود به مدت ۴ تا ۵ ماه، فصل گرما که از اواسط ماه مارچ به مدت ۳ ماه است. بنابراین لازم است قبل از تصمیم به سفر به وضعیت فصل و آب و هوای آن توجه نمایید.

پس بهترین زمان برای سفر به دهلی و بازدید از آرامگاه همایون، از اواسط فصل پاییز تا اواخر زمستان می باشد. در طول این مدت، آب و هوای دهلی بسیار خوب و دلنشین می‌شود.

” به گفته بسیاری از گردشگران بهتر است در طول روز بین ۴ تا ۶ عصر از این مکان دیدن کنید تا از شلوغی و رفت و آمد بسیار در امان باشید.”

آرامگاه همایون کجاست

دسترسی به آرامگاه همایون

شما می توانید برای رفتن به این مکان از مسیر ایستگاه مترو JLN Stadium (جی ال ان استادیوم) خط بنفش رنگ، که نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به آرامگاه همایون می باشد استفاده کنید. در حقیقت، فاصله این ایستگاه تا آرامگاه همایون ۲ کیلومتر می باشد و به این طریق شما بعد از پیاده شدن از مترو، باید چند دقیقه ‌ای پیاده ‌روی کنید. البته می توانید برای کوتاه تر کردن مسیر از تاکسی استفاده کنید.

اینم بخون، جالبه!
مسجد جامع دهلی، فضایی معنوی و باشکوه در هندوستان

همچنین ایستگاه مترو Jorbagh (جورباغ) ایستگاه دیگری است که در فاصله ۵ کیلومتری این جاذبه گردشگری قرار دارد. اگر که تمایل دارید از اتوبوس‌ در دهلی برای رفتن به آرامگاه همایون استفاده کنید، لازم است خطوط شماره ۴۷۷ و ۹۶۶ را به عنوان مقصد خود قرار دهید. برای رفتن به این مکان می بایست پس از پیاده شدن از اتوبوس، به مدت ۵ دقیقه پیاده روی کنید تا به این مکان دیدنی برسید.

همایون تمب

 

هزینه بازدید از مقبره همایون

با توجه به ارزش، اهمیت و زیبایی که مقبره همایون دارد، دولت هند هزینه ای برای بازدید از آن در نظر گرفته است. برای بازدید از این مقبره لازم است هزینه ورودی را پرداخت کنید که می توانید به مدت دست کم ۲ ساعت از زمان خود را به تماشای زیبایی ‌های این مقبره سپری کنید. امکان خرید بلیط ورودی به مقبره همایون به شکل اینترنتی نیز برای بازدیدکنندگان فراهم شده است.

آرامگاه همایون کجاست

جاهای دیدنی در نزدیکی آرامگاه همایون تمب

دروازه بو حلمه: ۱۵۰ متر

آرامگاه عیسی خان: ۵۰۰ متر

مجموعه باتاشوالا: ۸۰۰ متر

همایون تمب

جاذبه ها و دیدنی های اطراف آرامگاه همایون

در اطراف آرامگاه همایون جاهای تاریخی دیگری نیز وجود دارد که بعد از دیدن همایون تمب می‌توانید با دیدن آنها هم وقت خوذ را بگذرانید که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم .

آرامگاه عیسی خان نیازی

در زمان سفر خود به دهلی و بازدید از مقبره همایون بد نیست از این اماکن هم دیدن کنید. در محوطه آرامگاه همایون، علاوه بر ساختمان آرامگاه همایون ساختمان های دیگری همچون آرامگاه عیسی خان نیازی که یک نجیب زاده افغانی بود و علیه مغول ها جنگیده بود، هم وجود دارد. مقبره و مسجد عیسی خان، مجموعه ای گنبدی ‌شکل است که قدمت بالایی دارد.

اینم بخون، جالبه!
بمبئی گردی؛ همه جاذبه‌های گردشگری بمبئی در یک جا!

مقبره و مسجد افسر والا

 در نزدیکی مقبره همایون، باغ و آرامگاه بو حلیمه باغی است که مقبره آن بر روی یک سکوی بلند قرار گرفته است. این مقبره در گذشته محل زندگی و اقامت نظام‌ الدین اولیا از قدیسان حامی دهلی بوده است.

آرامگاه همایون کجاست

آرامگاه آرایشگر سلطنتی

مقبره همسر همایون، حمیده بیگم و تعدادی دیگر از نوادگان همایون هم در این محوطه قرار دارد. در کنار این مقبره ها، آرامگاه پسر بزرگ همایون دارا شیکوه هم دیده می شود. همانطور که گفته شد مقبره همایون در میان جاذبه ‌ها و دیدنی‌ های بسیاری قرار گرفته است. در ادامه تعدادی از این جاذبه ‌ها را با برای شما لیست کرده‌ایم:

  •       باغ لودی (۳.۲ کیلومتر)
  •       پورانا قیلا  (۳.۵ کیلومتر)
  •       موزه ملی صنایع‌دستی و بافندگی (۳.۷ کیلومتر)
  •       دروازه هند (۳.۸ کیلومتر)
  •       پارک ملی جانورشناسی (۴ کیلومتر)
  •       آرامگاه صفدر جونگ (۶.۱ کیلومتر)
  •       جانتار مانتار (۶.۶ کیلومتر)
  •       خونی دروازه (۷.۵ کیلومتر)
  •       دیلی هات (۷.۶ کیلومتر)
  •       معبد بیرلا (۷.۷ کیلومتر)
  •       معبد نیلوفر آبی (۸.۵ کیلومتر)
  •       قلعه سرخ (۹.۳ کیلومتر)
  •       چاندی چوک (۹.۴ کیلومتر)

مرور اجمالی بر مطلبی که ارائه شد

آرامگاه همایون با همایون تمب که یک معماری جذاب از دوران گورکانیان در کشور هند است را نمی توان فقط یک بنای تاریخی ساده دانست. چرا که این مقبره با شکوه یک قطعه مهم و پر از داستان در تاریخ هند نیز به شمار می رود. نکته مهم در رابطه با این مقبره این است که این مقبره تماشایی تزئین شده با سنگ های سرخ است. وجود باغ بزرگی به سبک معماری دوران صفویه نشان از وجود هنر و معماری ایرانی در این بنا دارد. حال که می دانید آرامگاه همایون کجاست، توصیه می شود در سفر به هند و شهر دهلی از این بنای تاریخی هم دیدن کنید.

 

 

 

0 0 رای دهنده
امتیاز مطلب

اگر از این تجربه استفاده کرده اید به این مطلب امتیاز دهید.

اشتراک گذاری :

0 نظر
قدیمی ترین
جدیدترین پربازدید ترین
نظرات درون خطی
مشاهده همه نظرات