انواع روش های مهاجرت به آلمان کدام است؟

روش های مهاجرت به آلمان
زمان مطالعه: 25 دقیقه

نویسنده این مقاله

تصویر محسن عباسی

محسن عباسی

مشاهده پروفایل

فهرست مطالب

برای افرادی که رؤیای زندگی در کشورهای اروپایی را در سر می‌پرورانند، مهاجرت به آلمان یکی از بهترین گزینه‌های پیش‌ روی آن‌ها است. قوانین وضع شده در کشور آلمان برای مهاجران سخت نیست؛ به همین دلیل افراد می‌توانند با هر سن یا شغل یا سطح تحصیلاتی که دارند، از طریق یک روش مناسب به این کشور مهاجرت کنند.

با مهاجرت به آلمان فرصت زندگی در قلب یکی از کشورهای اروپایی برای شما فراهم می‌شود. علاوه بر این از امکان تحصیل رایگان به همراه خدمات بهداشتی با کیفیت بالا نیز بهره‌مند می‌شوید. مردمان این کشور قانونمند هستند؛ بنابراین می‌توانید زندگی را با سطح امنیتی نسبتاً خوبی تجربه کنید.

آب‌وهوای این کشور معتدل و مطلوب است و به آب‌وهوای کشور ما شباهت دارد. در آلمان فرصت‌های شغلی بسیار متنوعی وجود دارد و نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است. نرخ حقوق و دستمزد نیز در آلمان بالا است و امکان یک زندگی با رفاه را برای شما فراهم می‌کند.

اگر می‌خواهید به آلمان مهاجرت کنید، در ابتدا باید با یک مؤسسه مهاجرتی معتبر مشورت کرده تا بهترین روش مهاجرت به آلمان را بر اساس شرایط خود پیدا کنید. سپس مدارک و اسناد خود را آماده کرده و به سفارت این کشور مراجعه کنید تا در صورت قبول درخواست مهاجرت، برای کار و زندگی به آلمان بروید.

مهاجرت به آلمان
انواع روش های مهاجرت به آلمان کدام است

انواع روش های مهاجرت به آلمان

امروزه باتوجه‌به افزایش تعداد متقاضیان مهاجرت به آلمان، دولت این کشور روش‌های مختلفی را برای مهاجرت به آلمان قرار داده است که هر کدام از این روش‌ها شرایط خاصی دارد. توجه داشته باشید که آلمان ثروتمندترین کشور عضو اتحادیه اروپا است که حدود 122 هزار ایرانی در آن زندگی می‌کنند؛ بنابراین با مهاجرت به آلمان خیلی هم احساس غربت نخواهید کرد با این حال نمی‌توان از مشکلات مهاجرت به آلمان نیز چشم پوشی کرد، چون به هر حال مهاجرت کردن مشکلات خاص خود را دارد.

در ادامه هر آنچه لازم است در خصوص انواع روش های مهاجرت به آلمان بدانید، را بیان کرده‌ایم:

1- مهاجرت تحصیلی

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل یکی از اولویت‌های اصلی دانشجویان و محصلان است؛ زیرا در سال‌های اخیر کشورهایی؛ مانند آمریکا شرایط بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای صدور ویزا وضع کرده‌اند. آلمان یکی از معدود کشورهایی است که امکان تحصیل رایگان را برای محصلان فراهم کرده. علاوه بر این شما می‌توانید بعد از فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه، یک شغل خوب پیدا کرده و برای همیشه شهروند این کشور شوید.

ناگفته نماند که امکان تحصیل رایگان در آلمان تنها برای دانشگاه‌های دولتی است و دانشگاه‌های خصوصی این کشور شهریه‌های بسیار بالایی را از دانشجویان دریافت می‌کنند. رشته‌های مهندسی، حقوق، علوم پایه و اقتصاد از جمله پرطرفدارترین رشته‌های تحصیلی در آلمان هستند. همچنین دانشگاه‌های فریه برلین، هامبولت برلین، دانشگاه فنی مونیخ، دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان در مونیخ و دانشگاه هایدلبرگ از مشهورترین مراکز تحصیلی در کشور آلمان محسوب می‌شوند. حداقل شرایط لازم برای مهاجرت تحصیلی به آلمان به شرح زیر است:

  • داشتن مدرک معتبر زبان آلمانی در سطح B1 برای تحصیل به زبان آلمانی
  • داشتن مدرک معتبر آیلتس برای تحصیل به زبان انگلیسی
  • کسب معدل 3 از 4 برای پذیرش در دانشگاه
  • اثبات تمکن مالی حداقل ۹۰۰ یورو در ماه
  • عدم داشتن سوءپیشینه کیفری
  • داشتن انگیزه‌نامه جهت توضیح هدف و انگیزه شما برای مهاجرت تحصیلی
  • داشتن پاسپورت معتبر
  • داشتن چند قطعه عکس پاسپورتی
  • گواهی سلامت پزشکی
انواع روش های مهاجرت به آلمان
فرایند اخذ ویزای تحصیلی در آلمان

2- فرایند اخذ ویزای تحصیلی در آلمان

مراحل دریافت ویزای تحصیلی در آلمان زیاد سخت نیست؛ اما بر حسب دانشگاه و رشته‌ای که انتخاب می‌کنید، متفاوت است. برای هر دوره تحصیلی در آلمان شرایط سنی خاصی وجود دارد. به‌عنوان‌مثال برای مقطع کارشناسی نباید سن شما از 27 سال بیشتر باشد. از طرفی حداکثر سن موردنیاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد 30 سال است. علاوه بر این نباید فاصله تحصیلی زیاد با مقطع قبلی داشته باشید.

به‌طورکلی می‌توان گفت که 3 دوره تحصیلی در این کشور وجود دارد. دوره اول همان مقطع کارشناسی است که Bachelor نام دارد. این دوره 6 تا 8 ترم (3 سال) به طول می‌انجامد. دوره دوم مقطع کارشناسی‌ارشد یا Master است که بسته به رشته تحصیلی 2 تا 4 ترم (2 سال) طول می‌کشد. دوره آخر، دوره دکتری (PhD Degree) نام دارد که 3 تا 4 سال طول می‌کشد. برای شرکت در هر یک از این دوره‌ها باید مراحل زیر را طی کنید:

  • بررسی دانشگاه مدنظر برای تحصیل و اطلاع از شرایط تحصیل در آن
  • ارسال درخواست پذیرش برای دانشگاه
  • جمع‌آوری مدارک درخواستی توسط دانشگاه
  • مصاحبه و آزمون ورودی به دانشگاه
  • دریافت نامه پذیرش از دانشگاه
  • شروع مراحل درخواست ویزا
  • بستن چمدان‌ها و رفتن به آلمان

3- هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان

همان‌طور که پیش‌ازاین هم بیان کردیم، دانشگاه‌های دولتی آلمان بدون هیچ شهریه‌ای بابت تحصیل دریافت نمی‌کنند. تنها هزینه‌ای که شما برای رفتن به این دانشگاه‌ها پرداخت می‌کنید، هزینه‌های اداری است که در حدود 60 تا 200 یورو است. البته برخی از دوره‌های کارشناسی‌ارشد شامل تحصیل رایگان نمی‌شوند.

بر خلاف دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه‌های خصوصی آلمان هزینه‌های بسیار سنگینی برای تحصیل از دانشجویان دریافت می‌کنند. شهریه برخی از این دانشگاه‌ها تا 20 تا 30 هزار یورو هم در طول هر ترم می‌رسد. البته برای جبران این هزینه‌ها می‌توانید از وام‌های دانشجویی بدون بهره استفاده کنید یا روی کمک بورسیه‌های تحصیلی یا کمک‌های مالی فدرال نیز حساب باز کنید. در کنار هزینه‌های تحصیل باید ماهانه مبلغ ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو هم برای اجاره مسکن یا خوابگاه، خوراک، پوشاک، حمل‌ونقل و سایر هزینه‌های زندگی در آلمان کنار بگذارید.

بهترین روش مهاجرت به آلمان
انواع ویزای کاری برای مهاجرت به آلمان

4- مهاجرت کاری

شرایط ایده‌آل اقتصادی در آلمان و نرخ بیکاری پایین به همراه حقوق بالا در این کشور سبب شده تا افراد زیادی متقاضی مهاجرت به آلمان از طریق کار باشند. این کشور برای جبران کمبود نیروی کار ماهر خود، روش‌های مختلفی را برای مهاجرت کاری فراهم کرده است تا افراد بتوانند طبق شرایط خود و نیاز کشور آلمان، به آنجا مهاجرت کنند. انواع ویزاهای مهاجرت کاری به آلمان به شرح زیر است:

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

5- ویزای جاب آفر (پیشنهاد کار)

دریافت ویزای جاب آفر یکی از آسان‌ترین روش‌ها برای مهاجرت به آلمان از طریق کار است [درباره اینکه جاب آفر چیست این مقاله را بخوانید.] دریافت این نوع ویزا منوط به دریافت یک پیشنهاد کار از یک کارفرمای معتبر آلمانی است. اگر این پیشنهاد شغلی را دریافت کرده باشید، نیمی از مسیر مهاجرت کاری خود را با موفقیت پشت سر گذرانده‌اید. بعد از آن تنها باید مدارک خود را حاضر کرده و درخواست خود را با سفارت آلمان مطرح کنید. مهم‌ترین مدارکی که برای مهاجرت به این روش نیاز دارید:

  • داشتن رزومه کاری
  • ارائه دعوت‌نامه یا قرارداد کاری با کارفرمای آلمانی
  • پاسپورت با اعتبار حداقل 3ماهه
  • تکمیل فرم‌های مربوط به درخواست ویزای کار

مهاجرت به آلمان از طریق کار

6- ویزای جاب سیکر (جست‌وجوی کار)

شانس دریافت دعوت‌نامه کاری برای تمام افرادی که متقاضی مهاجرت کاری به آلمان هستند، وجود ندارد. به همین دلیل برای این افراد، روش دیگری برای این نوع مهاجرت وجود دارد. دولت آلمان به این‌گونه افراد ویزای جاب سیکر را اعطا می‌کند تا افراد بتوانند با دریافت آن به مدت 6 ماه در خاک این کشور بمانند و به دنبال یک شغل خوب برای خود بگردند.

درصورتی‌که موفق به پیداکردن شغل مناسب خود شدند، می‌توانند اقامت دائم در این کشور را دریافت کنند؛ در غیر این صورت باید به کشور خود بازگردند. عواملی؛ مانند رشته تحصیلی، مدرک تحصیلی شما، سطح زبان، سطح مهارت‌های کاری و… نیز در پیداکردن شغل در آلمان مؤثر هستند.

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

7- ویزای کارت آبی (بلو کارت) آلمان

دریافت بلو کارت یک روش دیگر برای مهاجرت کاری به آلمان است که مزایای بسیار زیادی را برای مهاجران فراهم می‌کند؛ اما شرایط سخت‌تری دارد. شرط اول برای دریافت بلو کارت داشتن مدرک دانشگاهی معتبر است. علاوه بر این باید درآمد کار شما 1.5 برابر درآمد کار در این کشور باشد. در سال 2020 میزان این درآمد چیزی در حدود 56 هزار و 400 یورو در سال در نظر گرفته شده است که هر ساله دچار تغییر می‌شود. البته اگر میزان درآمد سالانه شما کمتر از این میزان است، می‌توانید برای دریافت کارت آبی از طریق آژانس کار فدرال آلمان اقدام کنید.

شرایط و مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق کار

برای مهاجرت به آلمان از طریق کار باید واجد شرایط خاصی داشته باشید که بسته به نوع روش مهاجرت کاری شما متفاوت هستند. اما به‌طورکلی می‌توان داشتن شرایط زیر را برای مهاجرت به این کشور الزامی دانست:

  • داشتن مدرک دانشگاهی معتبر یا گواهی آموزش از سازمان فنی و حرفه‌ای
  • داشتن حداقل 5 سال سابقه کار تخصصی در کشور مبدأ؛ مخصوصاً برای افرادی که از طریق جاب سیکر اقدام به دریافت ویزا کرده‌اند.
  • ارائه اسناد معتبر؛ مانند صورت‌حساب بانکی برای اثبات تمکن مالی در آلمان
  • داشتن یک بیمه درمانی معتبر
  • دارابودن سن 35 سال یا کمتر
  • سکونت کارفرما در آلمان برای دریافت ویزای جاب آفر
  • ارائه مدرک معتبر زبان انگلیسی یا آلمانی بسته به نیاز کارفرما

اگر شرایط ذکر شده را برای مهاجرت به آلمان داشتید، باید مدارک لازم را قبل از ارسال درخواست مهاجرت خود یا دریافت دعوت‌نامه از کارفرما آماده کنید؛ زیرا تهیه برخی از این مدارک مدت‌ها طول می‌کشد و ممکن است قبل از جمع‌آوری تمام مدارک، اعتبار دعوت‌نامه شما به پایان برسد.

  • ارائه پاسپورت معتبر با حداقل 3 ماه اعتبار
  • داشتن عکس پاسپورتی
  • تکمیل فرم ویزای کار در آلمان
  • کپی مدارک تحصیلی
  • قرارداد اجاره‌خانه جهت اثبات داشتن محل اقامت در آلمان
  • ارائه رزومه کاری کامل به همراه فیش‌های حقوقی برای مشخص‌کردن میزان درآمد خود در کشور مبدأ
  • مدارک هویتی مثل شناسنامه، سند ازدواج و…
  • گواهینامه‌های حرفه‌ای که تاکنون موفق به دریافت آن شده‌اید
  • ارائه یک انگیزه‌نامه جهت توضیح اهداف خود از مهاجرت کاری به آلمان

مراحل مهاجرت کاری به آلمان

اگر شرایط فوق را داشتید و مدارک خود را به‌صورت کامل و جامع آماده کردید، می‌توانید با گذراندن مراحل زیر، در کمترین زمان ممکن به آلمان مهاجرت کنید. توجه داشته باشید که در صورتی می‌توانید به آلمان مهاجرت کنید که درآمد ماهیانه شما در حدود 1027 یورو باشد. این حداقل مبلغی است که می‌توانید با آن هزینه‌های روزمره خود؛ مانند خوراک، پوشاک، اجاره مسکن، حمل‌ونقل و… را بپردازید.

  • از سفارت آلمان در ایران وقت مصاحبه بگیرید. دریافت وقت مصاحبه یکی از سخت‌ترین مراحل مهاجرت محسوب می‌شود و باید با کمک مؤسسه‌های مهاجرتی انجام شود.
  • در مصاحبه حاضر شوید و به تمام سؤالات افسران به‌صورت کامل و البته صادقانه پاسخ دهید. مدارکی که از پیش تعیین شده است را نیز به همراه خود ببرید.
  • ویزای خود را دریافت کرده و به آلمان سفر کنید. اگر ویزای شما از نوع جاب سیکر است، باید بتوانید در کمتر از چند ماه شغل موردنظر خود را پیدا کنید.
  • ویزای خود را به اقامت دائم تبدیل کرده و برای همیشه شهروند آلمان شوید.
اینم بخون، جالبه!
آوسبیلدونگ چیست؟

فراموش نکنید که برای درخواست ویزای کاری آلمان باید مبلغ 75 یورو را به‌عنوان هزینه صدور ویزا پرداخت نمایید. این میزان برای دریافت بلو کارت 100 یورو، صدور مجوز اقامت معمولی 113 یورو و صدور مجوز اقامت افراد متخصص 147 یورو است.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

8- مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری

اگر وضعیت مالی خوبی دارید، مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری بهترین روش مهاجرت برای شما محسوب می‌شود. بر اساس قوانین موجود در آلمان سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند یک مجوز برای اقامت 3ساله در این کشور دریافت کرده و بعداً با تمدید مجوز خود، موفق به کسب اقامت دائم در این کشور شوند. روش‌های سرمایه‌گذاری در آلمان بسیار متنوع هستند که به بیان آن‌ها می‌پردازیم:

9- مهاجرت از طریق ثبت شرکت

برای این روش مهاجرتی باید سرمایه‌ای در حدود 20 هزار یورو داشته باشید تا بتوانید شرکت خود را در این کشور به ثبت رسانید. علاوه بر این باید طرح تجاری خود را به‌صورت کامل برای دولت آلمان شرح دهید تا آن‌ها از آمادگی و مهارت شما برای سرمایه‌گذاری در آلمان، اطمینان حاصل کنند. از دیگر شرایط مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت موارد زیر است:

  • استخدام حداقل 5 نفر نیروی کار ماهر در شرکت
  • داشتن حداقل 18 سال سن برای فرد متقاضی
  • عدم سوءسابقه کیفری در کشور مبدأ
  • ارائه گواهی‌نامه یا اسناد معتبر مبنی بر داشتن مهارت لازم برای انجام کار

10- خرید بیزینس در آلمان

از دیگر روش‌های سرمایه‌گذاری در کشور آلمان خرید کسب‌وکاری موجود در این کشور است که از این طریق سرمایه‌گذار قدم مهمی در توسعه فعالیت‌های تجاری در این کشور برمی‌دارد. برای خرید یک بیزینس معمولی در آلمان نیاز به 200 هزار یورو سرمایه اولیه دارید؛ بنابراین اگر قادر به جور کردن این مبلغ نیستند، فکر مهاجرت به این روش را از سر خود بیرون کنید.

فراموش نکنید که قبل از خرید هر نوع کسب‌وکاری باید تحقیقات لازم در خصوص سودآوری و مزایا و معایب آن را انجام دهید تا بعد از خرید آن به مشکل نخورید. علاوه بر این باید یک برنامه درست مالی در خصوص پیشبرد کسب‌وکار داشته باشید و از قوانین محلی و مالیات‌های حاکم بر کسب‌وکارهای کشور آلمان، مطلع شوید.

مهاجرت به آلمان
8-سرمایه‌گذاری-در-آلمان-از-طریق-خرید-املاک

11- سرمایه‌گذاری در آلمان از طریق خرید املاک

خرید ملک یکی از آسان‌ترین روش‌های مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری است. بازار املاک در آلمان محبوب زیادی در میان کشورهای اروپایی دارد و افراد زیادی متقاضی خرید ملک در این کشور هستند؛ زیرا خرید ملک در این کشور فرصت استفاده از اقتصاد قدرتمند آلمان را برای افراد مهیا می‌کند. حداقل سرمایه برای خرید یک ملک که بتوان از طریق آن، اقامت این کشور را دریافت کرد، 200 هزار یورو است.

فراموش نکنید که سرمایه‌گذاری از طریق خرید ملک در آلمان به‌منظور مهاجرت، همان‌ قدر که آسان و سودآور است، می‌تواند زیان‌ده نیز باشد؛ زیرا دلال‌های املاک و افراد سودجو در تمامی کشورها وجود دارند؛ بنابراین بهتر است قبل از هر اقدامی برای خرید ملک، از یک مؤسسه معتبر در این زمینه کمک بگیرید تا سرمایه خود را در این راه به هدر ندهید.

انواع روش های مهاجرت به آلمان

مراحل دریافت ویزای سرمایه‌گذاری آلمان

برای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری در آلمان باید چند مرحله را پشت سر بگذارید. در گام اول باید روش مناسب سرمایه‌گذاری برای خود را انتخاب کنید و حداقل سرمایه لازم برای آن را فراهم کنید. بعد از آن باید مدارک مالی، سوابق کاری و سایر اسناد موردنیاز را برای ارائه به سفارت آلمان تهیه نمایید. حال باید از سفارت آلمان درخواست وقت مصاحبه کرده و در زمان تعیین شده برای ارائه توضیحات و مدارک در سفارت حاضر شوید. با موافقت درخواست، ویزا را دریافت کرده و راهی کشور آلمان شوید. کل این پروسه بین 7 تا 10 ماه طول می‌کشد.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

مدارک موردنیاز برای ویزای سرمایه‌گذاری آلمان

همانند تمامی روش‌های مهاجرت به آلمان، این روش نیز نیازمند آماده‌سازی مدارک و مستندات خاص خود است. علاوه بر آماده‌کردن مدارک شما باید آخرین تغییرات مربوط به قوانین سرمایه‌گذاری در آلمان را از وب‌سایت‌های معتبر دریافت کرده تا شرایط خود را مطابق با آن وقف دهید.

  • مدارک هویتی و شناسایی متقاضی شامل شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت و…
  • مدارک و مستندات مالی جهت اثبات تمکن مالی برای سرمایه‌گذاری در آلمان
  • مجوز کسب‌وکار برای راه‌اندازی یک بیزینس جدید در آلمان
  • مدارک داشتن یک شرکت فعال در ایران به همراه سوابق کاری

مهاجرت به آلمان از طریق کار

12- مهاجرت از طریق ازدواج

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج از دیگر روش‌های مهاجرت برای زوج‌های جوان محسوب می‌شود. فردی که با یک شهروند آلمانی ازدواج کند، این شانس را دارد که پس از گذشت مدتی، امکان دریافت اقامت دائم در این کشور را دریافت نماید. لازم به ذکر است که زوج‌های هم‌جنس نیز در این کشور به رسمیت شناخته می‌شوند و می‌توانند اقامت دائم در این کشور را دریافت کنند.

افرادی که قصد مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج را دارند، باید زبان آلمانی را به‌خوبی بلد بوده و حداقل مدرک A1 را دراین‌خصوص ارائه نمایند. همچنین اجازه اقامت دائم به افراد بعد از ثبت ازدواج به‌صورت قانونی و پس از گذشت چند سال (2 سال به بالا) از زمان ازدواج، صادر می‌شود.

مدارک لازم جهت دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج

برای ازدواج در آلمان و دریافت اقامت دائم توسط آن باید هزینه های زیادی را بپردازید. شما باید مراسم ازدواج خود را به‌صورت قانونی برگزار کرده و مدارک آن را به زبان آلمانی ترجمه نمایید. اگر مدارک ارائه شده توسط شما ناقص باشد، امکان رد درخواست اقامت وجود دارد:

  • ارائه پاسپورت معتبری که در 10 سال گذشته صادر شده و دارای حداقل 2 صفحه خالی باشد.
  • تکمیل فرم‌های مربوط به مهاجرت از طریق ازدواج
  • صداقت در زمان ورود اطلاعات فرم
  • داشتن چند قطعه عکس پاسپورتی
  • ارائه یک آدرس و کد پستی معتبر در آلمان به دلیل اثبات داشتن محل سکونت در این کشور
  • مدارک شغلی همسر آلمانی
  • اصل گواهی ازدواج یا مدرک مرتبط با اعلام ازدواج با یک شهروند آلمانی به اداره ثبت‌احوال آلمان
  • ارائه مدارک مرتبط با زبان آلمانی
  • ارائه دعوت‌نامه معتبر توسط همسر در آلمان
  • گواهی عدم سوءپیشینه

مراحل درخواست ویزای ازدواج آلمان

مراحل درخواست ویزای ازدواج آلمان بسیار کم است و صدور آن تنها چند ماه به طول می‌انجامد. برای این کار باید فرم‌های مخصوص به این نوع مهاجرت را پر کرده و مدارک لازم برای آن را آماده نمایید. از ترجمه مدارک به زبان آلمانی فراموش نکنید. پس از آن باید برای دریافت وقت سفارت آلمان اقدام کرده و در زمان مشخص شده برای مصاحبه حضوری به سفارت بروید.

پس از آن منتظر جواب بمانید. در صورت موافقت با درخواست شما، کارت شهروندی این کشور را دریافت خواهید کرد. برای درخواست این نوع ویزا باید مبلغ 80 یورو را به‌عنوان هزینه رسیدگی به درخواست خود، به سفارت پرداخت نمایید و رسید آن را در لابه‌لای مدارک مالی خود قرار دهید.

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

قوانین ازدواج در آلمان

قبل از آنکه بخواهید هرگونه اقدامی جهت ازدواج با یک تبعه آلمانی انجام دهید، باید از قوانین ازدواج در این کشور مطلع شوید. برای ازدواج در آلمان باید حداقل 18 سال سن داشته باشید. علاوه بر این پس از ازدواج باید ظرف مدت 21 روز به یکی از تالارهای شهر محل زندگی خود مراجعه کرده و مراسم ازدواج خود را برگزار کنید. پس از آن یک ویزای موقت 3 تا 6ماهه از حوزه اتحادیه اروپا با اتباع آلمانی دریافت می‌کنید که در طی این مدت باید اقدامات لازم برای دریافت ویزای دائمی خود را انجام دهید.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

13- مهاجرت از طریق تولد

اگر می‌خواهید بدانید کدام کشورها اروپایی با تولد فرزند اقامت میدهند باید گفت که یکی از آن‌ها آلمان است؛ در سال‌های اخیر مهاجرت از طریق تولد یکی از روش‌های پرطرف‌دار مهاجرت به آلمان شناخته شده است. برای دریافت اقامت آلمان از طریق تولد فرزند 2 راه وجود دارد، یکی تولد در خاک آلمان و دیگری اصل خون؛ یعنی ملیت پدر و مادر یا یکی از آن‌ها به آلمان مرتبط باشد.

مهاجرت به روش اول بسیار آسان و کم‌هزینه است. تمامی افرادی که در خاک آلمان متولد شده‌اند، می‌توانند اقامت این کشور را دریافت کنند؛ اما دریافت تابعیت از طریق خون کمی پیچیده‌تر است. در این روش والدین فرزند یا یکی از آن‌ها باید مجوز اقامت قانونی 8 سال در آلمان را داشته باشد.

اگر تنها پدر فرزند تابعیت آلمان را داشته باشد، تنها در صورتی این تابعیت به فرزند می‌رسد که پدر نسبت خونی خود را رسماً به دولت آلمان اعلام نماید. افرادی که تابعیت آلمان را داشته‌اند، اما فرزند آن‌ها در خارج از خاک این کشور متولد شده است باید قبل از تولد یک‌سالگی کودک، تولد او را به نمایندگی رسمی کشور آلمان در کشور محل اقامت اعلام نمایند. در غیر این صورت نمی‌توانند تابعیت فرزند خود را به همین راحتی‌ها را دریافت کنند.

شرایط موردنیاز برای دریافت تابعیت آلمان از طریق تولد فرزند

تولد فرزند در آلمان صرفاً مجوزی برای دریافت تابعیت این کشور نیست. در کنار این موضوع باید شرایط دیگری نیز وجود داشته باشد که اخذ تابعیت آلمان را فراهم کند. این شرایط عبارت‌اند از:

  • زندگی‌کردن والدین کودک در آلمان حداقل به مدت 8 سال
  • عدم سوءپیشینه کیفری
  • اثبات تسلط به زبان آلمانی
  • شرکت در آزمون شهروندی آلمانی و موفقیت در آن (افرادی که دارای معلولیت‌های جسمی و ذهنی هستند از این آزمون معاف‌اند)
  • داشتن تمکن مالی لازم و اثبات آن
  • آشنایی با شرایط اجتماعی، قوانین و زندگی‌کردن در جمهوری فدرال آلمان

اگر می‌خواهید فرزند خود را در آلمان به دنیا آورید و از این طریق اقامت قانونی خود در این کشور را به‌ دست ‌آورید، لازم است از هزینه‌های مربوط به فرزندآوری در این کشور مطلع باشید؛ چراکه مطابق با قوانین آلمان برای یک زایمان معمولی نیاز است بین 3 تا 7 روز در بیمارستان بمانید. جدول زیر، ریز هزینه‌های مربوط به تولد فرزند در آلمان را بیان می‌کند:

هزینه تولد فرزند در آلمان محاسبه هزینه با بیمه محاسبه هزینه بدون بیمه
مراقبت‌های دوران بارداری و قبل از تولد کودک 30 یورو 250 یورو
سونوگرافی در دوران بارداری 50 یورو 350 یورو
زایمان طبیعی 350 یورو بین 3000 تا 8000 یورو
سزارین 450 یورو بین 44500 تا 10 هزار یورو

 

مدارک دریافت تابعیت آلمان از طریق تولد

اگر می‌خواهید از طریق تولد به آلمان مهاجرت کنید، باید اصل مدارک زیر را به‌صورت کامل آماده کرده و به سفارت این کشور تحویل دهید:

  • پاسپورت و مدارک شناسایی معتبری از والدین خود
  • گواهی تولد فرزند
  • گواهی‌نامه رسمی ازدواج پدر و مادر
  • اثبات تمکن مالی برای زندگی در آلمان
  • ارائه مدرکی معتبر که نشان‌دهنده تسلط شما به زبان آلمانی باشد

مراحل دریافت تابعیت کودک متولد شده در آلمان

کودکانی که در آلمان متولد می‌شوند؛ اما والدین آن‌ها تابعیت کشور دیگری را دارند، می‌توانند در شرایط خاصی تابعیت کشور آلمان را دریافت نمایند. اول‌ازهمه اینکه کودک باید به مدت 5 سال در آلمان اقامت داشته باشد. ضمن اینکه کودک باید در بدو تولد، بدون تابعیت باشد. درخواست تابعیت کودک در آلمان باید قبل از رسیدن او به سن 21 سالگی ثبت شود. همچنین کودک نباید به بیش از ۵ سال حبس محکوم شده باشد.

اینم بخون، جالبه!
بهترین روش های مهاجرت به انگلیس کدام است؟

والدین این کودک نیز می‌توانند از قانون پیوستن به خانواده استفاده کرده و به کودک خود بپیوندند. شرط لازم برای دریافت این نوع ویزا این است که والدین یا حداقل یکی از آن‌ها از کودک مراقبت کرده و این موضوع را با داشتن بیانیه حضانت مشترک، به دولت آلمان اثبات کنند. برای این کار باید یک پاسپورت معتبر، گواهی تولد فرزند و داشتن نامه حق حضانت فرزند را داشته باشند.

مهاجرت به آلمان

14- مهاجرت از طریق پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی با اینکه یکی از روش‌های مهاجرت به آلمان است؛ اما توسط هیچ سازمانی توصیه نمی‌شود؛ زیرا شانس موفقیت در آن بسیار کم است و هیچ تضمینی برای آینده پناهندگان وجود ندارد. مطابق با قوانین کنوانسیون پناهندگان ژنو، پناهنده فردی است که به دلایل نژادی، مذهب، فعالیت‌های سیاسی و عقاید خود در کشور مبدأ تحت آزار و اذیت قرار بگیرد و امنیت جانی برای زندگی در کشور خود را نداشته باشد.

این افراد می‌توانند ویزای پناهندگی را دریافت کرده و در آلمان اقامت داشته باشند. البته اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان (BAMF) تمامی شرایط فرد پناهنده را به‌صورت دقیق بررسی کرده و تنها در صورت صحت گفته‌های فرد، اجازه اقامت در آلمان را صادر می‌کند. اگر به‌عنوان یک فرد پناهنده در کشور آلمان پذیرفته شدید، می‌توانید تا 3 سال در این کشور اقامت داشته باشید تا وضعیت اقامت دائم شما مشخص است. این زمان را می‌توانید پس از 3 سال، تمدید کنید.

انواع پناهندگی در آلمان

برای پناهندگی در آلمان روش‌های متعددی وجود دارد. به‌طورکلی می‌توان گفت که دولت آلمان تنها از 3 گروه از پناهندگان حمایت می‌کند:

  • فرد مستحق پناهندگی (Asylberechtigung)
  • پناهندگان به رسمیت شناخته شده (Flüchtling)
  • فردی که قصد برخورداری از حمایت‌های بشردوستانه دارد (Subsidiärer Schutz)

افرادی که به هر دلیلی در کشور خود امنیت جانی ندارند یا زندانی هستند و از طرف دولت مورد آزار و اذیت روحی و جسمی قرار می‌گیرند، استحقاق دریافت پناهندگی آلمان را دارند؛ البته به‌شرط آنکه از کشوری امن به آلمان نرفته باشند. به‌طورکلی کیس‌های مستحق پناهندگی در آلمان به شرح زیر هستند:

  • پناهندگی نژادی؛ مانند سیاه‌پوستانی که با برخورد بد مردم و مأموران حکومتی مواجه هستند.
  • پناهندگان سیاسی که با بروز افکار خود شکنجه‌های جسمی و روحی می‌شوند.
  • پناهندگان مذهبی که مورد نکوهش هستند و امکان مرگ آن‌ها وجود دارد.
  • پناهندگان جنسی که در کشور خود امنیت لازم برای زندگی را ندارند. برخی از گرایش‌های جنسی خاص نیز شامل این مورد می‌شود.

افرادی که حق پناهندگی به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد، تحت حمایت فرعی دولت آلمان هستند؛ یعنی می‌توانند برای یک ‌سال در آلمان اقامت داشته باشند؛ اما از امتیازات کمتری برخوردار شوند. اگر وضعیت کشور پناهنده در طی این یک سال، تغییری نکرد، مدت‌زمان اقامت او تا 2 سال دیگر تمدید می‌شود. پناهندگان این گروه پس از گذشت حداقل 5 سال می‌توانند اجازه اقامت دائم را دریافت نمایند.

انواع روش های مهاجرت به آلمان

امتیازات و حقوق افراد پناهنده در آلمان

افرادی که موفق به دریافت پناهندگی در آلمان شوند، می‌توانند همسر و فرزندان خردسال خود را به آلمان بیاورند. علاوه بر این اجازه کار و تحصیل در این کشور را دارند و می‌توانند هزینه‌های زندگی خود را از طریق کارکردن در این کشور، تأمین کنند. توجه داشته باشید افرادی که در خارج از خاک آلمان مرتکب جنایت جنگی یا جرایم جدی غیرسیاسی شده‌اند، به‌عنوان پناهنده شناخته نمی‌شوند و اجازه ورود به آلمان را ندارند. علاوه بر این افرادی که بر خلاف اصول سازمان ملل متحد عمل می‌کنند یا فردی خطرآفرین برای شهروندان آلمانی محسوب می‌شوند نیز، در درسته پناهندگان قرار نمی‌گیرند.

مراحل و روال پناهندگی در آلمان

این نوع پناهندگی نیز مستلزم طی‌کردن مراحل خاص خود است. در مرحله اول شما باید درخواست پناهندگی خود را به دولت آلمان اعلام کرده و یک قرار ملاقات با اداره فدرال دریافت کنید. در این قرار ملاقات باید به زبان آلمانی مسلط باشید. اگر این زبان را بلد نیستید، حتماً یک مترجم کاربلد را به همراه خود ببرید. بعد از ارسال درخواست به BAMF، باید منتظر تأییدیه مجوز اقامت موقت خود در آلمان بمانید.

هزینه مهاجرت از طریق پناهندگی به آلمان

برخلاف تصور بسیاری از افراد، مهاجرت از طریق پناهندگی نیز هزینه‌های بسیار زیادی برای افراد به دنبال دارد. افراد پناهنده باید بتوانند هزینه‌های اقامت خود در آلمان را بپردازند؛ البته دولت آلمان حمایت‌های مالی زیادی از پناهندگان می‌کند؛ اما پرداخت بخش زیادی از هزینه‌های زندگی در آلمان به عهده فرد متقاضی است. کمک‌هزینه‌های دولتی آلمان به مهاجران این امکان را می‌دهد تا در محله‌های بسیار پایین و بدون امکانات این کشور زندگی کنند. ریز این هزینه‌ها به شرح زیر است:

  • هزینه پرداختی ماهانه برای یک فرد مجرد: 408 یورو
  • هزینه پرداختی ماهانه برای دو نفر متأهل: 437 یورو
  • هزینه پرداختی ماهانه برای یک کودک پناهنده: 76 تا 83 یورو

بهترین روش مهاجرت به آلمان

15- مهاجرت از طریق ویزای کار آزاد

مهاجرت از طریق ویزای کار آزاد از دیگر روش‌های مهاجرت کاری به آلمان است. یکی از دلایل مهاجرت افراد به این کشور مشاغل پردرآمد در آلمان است؛ دولت آلمان این امکان را فراهم کرده تا افراد بتوانند با هر شغلی که دارند، در این کشور زندگی کنند. وقتی به‌عنوان یک فریلنسر در آلمان مشغول به کار شوید، ساعات کاری منعطفی دارید و رئیس خود هستید. افرادی که مشاغل زیر را دارند، درصورتی‌که در اداره یا شرکتی استخدام نشده باشند، می‌توانند ویزای کار آزاد در آلمان را دریافت نمایند:

  • پزشک در رشته‌های مختلف
  • دامپزشک
  • وکیل
  • حسابدار
  • رشته‌های مهندسی و معماری
  • مترجم و معلم، استاد دانشگاه
  • روزنامه‌نگار، نویسنده
  • طراحان و هنرمندان و سایر مشاغل هنری
  • عکاسان، هنرمندان گرافیک

اداره مالیات آلمان به‌صورت مستقیم مسئولیت تصمیم‌گیری در خصوص مشاغل آزاد در این کشور را به عهده دارد. به همین دلیل افرادی که قصد دریافت ویزای کار آزاد در آلمان را دارند، باید قبل از هرگونه اقدامی با اداره مالیات محل اقامت خود، مشورت نمایند.

انواع روش های مهاجرت به آلمان

شرایط ثبت‌نام در مشاغل آزاد آلمان

متقاضیانی که قصد دریافت این ویزا دارند، باید پس از گذشت 4 هفته از شروع کار خود، به اداره مالیات مراجعه کرده و فرم پرسش‌نامه جمع‌آوری مالیات را تکمیل کنند. در این فرم باید شماره شناسایی شخصی مالیات که در زمان ورود به آلمان و پس از ثبت آدرس در اداره شهروندان به شما داده می‌شود، را ذکر کنید. پس از انجام‌دادن این مرحله می‌توانید برای دریافت ویزای کار آزاد خود به سفارت آلمان مراجعه نمایید.

شرایط دریافت ویزای فریلنسر آلمان

کارهای آزاد در طبقه‌بندی کارهای خوداشتغالی قرار دارند و شامل مالیات‌های بسیار کمی می‌شوند. اگر می‌خواهید این ویزا را دریافت کنید، باید شرایط خاصی داشته باشید:

  • شغل انتخابی توسط شما باید برای دولت و کشور آلمان مفید بوده و به چرخه اقتصادی این کشور کمک کند. علاوه بر این باید نیاز کار یک منطقه یا شهر را برطرف نماید.
  • متقاضی ویزای کار آزاد باید ثابت کند که مشتریانی برای خرید یا استفاده از خدمات خود دارد. برای این کار از مشتریان و اطرافیان خود خواهش کنید تا نامه‌هایی جهت همکاری و حمایت از شما بنویسند.
  • فرد متقاضی باید ثابت کند که تمکن مالی لازم برای یک زندگی راحت در آلمان را داشته باشند.
  • اگر متقاضی این نوع ویزا باشید، باید در آلمان اقامت قانونی داشته باشید و محل اقامت و آدرس ثابت خود را در یک اداره ثبت محلی «Bürgeramt» ثبت نمایید.
  • افرادی که بالای 45 سال سن دارند، برای دریافت این ویزا باید یک برنامه بازنشستگی مناسب به دولت آلمان ارائه دهند.

مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای کار آزاد در آلمان

متقاضیانی که می‌خواهند این نوع ویزا را دریافت کنند، قبل از هر اقدامی باید مدارک موردنیاز برای ویزای کار آزاد را آماده کنند تا روند رسیدگی به پرونده آن‌ها در مدت‌زمان کوتاهی انجام شود. این مدارک شامل موارد زیر است:

  • فرم تکمیل‌شده درخواست ویزا
  • داشتن پاسپورت با صفحات خالی
  • 2 قطعه عکس پاسپورتی
  • داشتن بیمه مسافرتی
  • گواهی اثبات محل اسکان در آلمان؛ مانند اجاره‌نامه، سند مالکیت ملک
  • مدارک مربوط به سوابق کاری
  • ارائه مدرک تحصیلی
  • توصیه‌نامه از کارفرمای قبلی در صورت وجود
  • ارائه نمونه‌ کارهای حرفه‌ای خود
  • ارائه گواهی‌نامه‌های دریافتی در خصوص شغل مربوطه
  • نامه تأیید همکاری شهروندان آلمانی که قصد همکاری با شما را دارند
  • پرداخت هزینه 75 یورو جهت رسیدگی به درخواست و ارائه رسید آن
  • مدارک اثبات تمکن مالی برای زندگی در آلمان

بهترین روش مهاجرت به آلمان

16- مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ

ازآنجایی‌که آلمان یکی از قدرتمندترین کشورهای اقتصادی در جهان است و رتبه سوم کشورهای صنعتی را به خود اختصاص داده است، افراد زیادی به ‌دنبال کارآفرینی در این کشور هستند؛ زیرا از طریق ویزای استارتاپ می‌توانند برای همیشه در آلمان زندگی کنند.

افرادی که ایده‌های جدیدی در سر دارند و قصد دارند کسب‌وکاری را در آلمان راه بیندازند که تاکنون کسی آن را راه‌اندازی نکرده است، می‌توانند از ویزای استارتاپی آلمان بهره‌مند شوند. شرط مهم دریافت این نوع ویزا، ثابت‌کردن توجیه اقتصادی ایده شما است. از دیگر شرایط لازم برای درخواست ویزای استارتاپ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقاضای بالا توسط آلمانی‌ها برای ایده، محصول یا خدمت پیشنهادی شما
  • داشتن تمکن مالی برای ثبت و اجرایی‌کردن ایده (حداقل 50,000 یورو نقد)
  • تأثیر مثبت کسب‌وکار جدید شما بر اقتصاد آلمان
  • یادداشتن زبان آلمانی
  • حداقل مدرک لیسانس در حوزه مرتبط
  • حداقل 18 سال و حداکثر 45 سال
  • ارائه مدارکی مبنی بر بازنشستگی برای افراد بالای ۴۵ سال

برای درخواست ویزای استارتاپی آلمان، متقاضیان باید درخواست خود را به همراه طرح تجاری به اتاق بازرگانی آلمان بفرستند تا تأییدیه‌های لازم از آن‌ها را دریافت نمایند. پس از انجام این مرحله مدارک موردنیاز برای این ویزا را آماده کرده و درخواست خود را به سفارت آلمان می‌دهند تا سایر کارهای مربوط به ویزای استارتاپ آن‌ها انجام شود.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

مدارک لازم برای درخواست ویزای استارتاپی

اگر قصد دارید تا از طریق کارآفرینی ویزای آلمان را کسب کنید، باید مدارک لازم را به سفارت این کشور ارائه دهید. آلمان فرصت‌های بسیار متنوعی را برای کارآفرینان فراهم می‌کند و تسهیلات لازم را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، به ‌شرطی که مدارک شما جامع و کامل باشد:

  • تکمیل فرم درخواست استارتاپ
  • داشتن پاسپورت معتبر با حداقل 3 ماه اعتبار
  • ارائه طرح تجاری خود به‌صورت دقیق
  • ارائه مدارک تحصیلی
  • بیمه‌نامه مسافرتی با هزینه ۳۰ هزار یورو
  • ارائه سوابق کاری خود
  • داشتن تمکن مالی برای زندگی و راه‌اندازی کسب‌وکار در آلمان
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • پرداخت هزینه‌های سفارت و ویزا و دردست‌داشتن رسید آن
  • مدارک اقامتی در آلمان از جمله رزرو هتل، دعوت‌نامه میزبانی یا اجاره‌نامه منزل
  • دو قطعه عکس سه‌درچهار پرسنلی
اینم بخون، جالبه!
بهترین کشور دنیا برای زندگی و مهاجرت

بهترین حوزه‌ها برای راه‌اندازی استارتاپ در آلمان

امروزه شرکت‌های استارتاپی در آلمان مختلف هستند و بیشتر آن‌ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (IT) کار می‌کنند. اما حوزه‌های دیگری نیز وجود دارند که امکان راه‌اندازی استارتاپ برای آن‌ها امکان‌پذیر است که از جمله آن‌ها می‌توان به حوزه‌های پزشکی و بهداشت عمومی، ساخت‌وساز و املاک، بانکداری نوین، آموزش، تولید و تدارکات و حوزه‌ مواد غذایی و کالاهای مصرفی اشاره کرد. لازم به ذکر است که از طریق راه‌اندازی استارتاپ در کشور آلمان، دریافت اقامت دائم این کشور بعد از گذشت ۳ سال امکان‌پذیر است.

مهاجرت به آلمان از طریق کار

17- مهاجرت از طریق جابجایی درون شرکتی

اگر می‌خواهید در یک سازمان مرتبط با شغل خود در آلمان کار کنید، می‌توانید کارت ICT را دریافت کنید. این کارت نوعی مجوز اقامت دائم برای افرادی است که در شرکت‌های آلمانی کشورهای دیگر کار می‌کنند. این دسته از کارمندان می‌توانند با دریافت کارت ICT آلمان، به این کشور بروند و مجوز اقامت 3ساله را داشته باشند و پس از آن اقامت دائم دریافت کنند.

نکته مهم: این مجوز برای افرادی طراحی شده که عضو کشورهای اتحادیه اروپا نیستند؛ اما در یک شرکت آلمانی کار می‌کنند.

کارت ICT آلمان، در تمام منطقه شنگن اعتبار دارد و فعالیت در دنیای تجارت را آسان‌تر می‌کند. هدف از صدور این کارت کاهش هزینه‌های جانبی برای مدیران و متخصصان آلمانی است. برای دریافت این کار، فرد متقاضی باید شرایط ویژه‌ای داشته باشد و مدارک موردنیاز برای دریافت این نوع ویزا را آماده کند:

  • تکمیل و امضا اظهارنامه Declaration of employment relationship
  • تکمیل فرم Supplementary form B
  • ارائه پاسپورت معتبر
  • ارائه سوابق کاری به‌صورت کامل
  • داشتن گواهی صلاحیت حرفه‌ای
  • ارائه یک کپی از قرارداد با شرکت آلمانی
  • ارائه کپی نامه تضمین بازگشت (guarantee of return)
  • اسناد مربوط به تمکن مالی که باید شامل نسخه کپی فیش حقوقی و دستمزد مربوط به 2 ماه اول و 2 ماه آخر باشند
  • داشتن پوشش بیمه درمانی معتبر

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

شرایط لازم برای دریافت کارت ICT آلمان

مهم‌ترین شرط دریافت کارت ICT آلمان این است که فرد متقاضی باید تابعیت کشوری غیر از کشورهای اتحادیه اروپا را داشته باشد. علاوه بر این متقاضی باید قرارداد معتبری برای دوره اقامت در آلمان ارائه دهد. همچنین شرکت مربوطه باید مربوط به یکی از شرکت‌های عضو اتحادیه اروپا باشد. از دیگر شروط لازم برای دریافت این نوع کارت می‌توان به شناخته‌شدن فرد متقاضی به‌عنوان مدیر، متخصص یا کارآموز رسمی شرکت اشاره کرد.

مراحل درخواست کارت ICT آلمان

برای درخواست کارت ICT آلمان باید در مرحله اول فرم درخواست آنلاین این کارت را تکمیل نمایید. این فرم‌ها باید در 2 نسخه امضا شده تکمیل و امضا شوند. در مرحله بعد باید اسناد و مدارک خود را جمع‌آوری کرده و سفارت ارسال کنید یا در زمان وقت مصاحبه، به همراه خود ببرید. از سفارت وقت بگیرید و هزینه‌های مربوط به درخواست خود را پرداخت نمایید. برای دریافت این ویزا از هر متقاضی 75 یورو دریافت می‌شود.

انواع روش های مهاجرت به آلمان

18- مهاجرت از طریق جمع آوری امتیاز

کارت شانس یا فرصت آلمان یکی از جدیدترین روش‌های مهاجرت به این کشور است که به دلیل جبران کمبود نیروی کار در این کشور به افراد واجد شرایط اعطا می‌شود. افرادی که بتوانند امتیاز بیشتری برای این طرح به دست آورند، شانس دریافت اقامت دائم در آلمان را دارند.

شرایط لازم برای دریافت کارت شانس آلمان

برای دریافت این کارت نیز همانند تمامی روش‌ها متقاضیان باید شرایط خاصی داشته باشند. با داشتن تمام شرایط زیر یا حداقل چند مورد اول آن می‌توانید، کارت فرصت آلمان را دریافت کنید. این شرایط عبارت‌اند از:

  • حداقل سن 35 سال
  • داشتن مدرک دانشگاهی یا گذراندن حداقل 2 سال آموزش فنی ‌و‌ حرفه‌ای در یک مؤسسه معتبر
  • تسلط کافی به یکی از زبان‌های آلمانی یا انگلیسی (سطح A1 آلمانی و سطح B2 انگلیسی)
  • اثبات تمکن مالی برای اقامت در آلمان
  • کسب حداقل 6 امتیاز در معیارهای مختلف

جدول امتیازبندی کارت فرصت آلمان

جدول زیر امتیازاتی که برای دریافت این کارت نیاز دارید را به‌صورت دقیق بیان کرده است. حداکثر این امتیازات 14 است و افرادی که موفق به کسب حداقل 6 امتیاز شوند، می‌توانند کارت شانس را دریافت کنند.

فاکتور موردنظر میزان امتیاز آن از 14
مدرک تحصیلی 6
سابقه کاری 3
سن 1 تا 2
یادداشتن زبان آلمانی 3
سابقه حضور در آلمان 1
داشتن حمایت مالی 1

مدارک و مراحل موردنیاز جهت دریافت کارت شانس آلمان

برای دریافت این کارت قبل از هر اقدامی باید مدارک زیر را آماده کنید و در مرحله تحویل مدارک، به افسران مربوطه بدهید. گام بعدی درخواست این نوع ویزا درخواست یک قرار ملاقات از نمایندگی آلمان در ایران و ارائه مدارک به او است.

  • تکمیل فرم درخواست کارت شانس به‌صورت آنلاین
  • پاسپورت معتبر با اعتبار 6 ماه
  • ارائه مدارک مربوط به آموزش زبان آلمانی یا انگلیسی
  • ارائه مدارک تحصیلی یا گواهی‌نامه‌های کاری معتبر خود
  • اثبات تمکن مالی (مبلغ ۱۰۲۷ یورو برای هر ماه به‌ازای ۱۲ ماه)
  • داشتن بیمه سلامت
  • چند عکس پاسپورتی
  • ارائه آدرس محل اقامت در صورت سابقه حضور در آلمان

نکات مهم در افزایش شانس دریافت کارت شانس آلمان

اگر می‌خواهید برنده این کارت شانس شوید، باید امتیازات خود را بر اساس جدول امتیازبندی افزایش دهید. راهکارهایی که در ادامه بیان کرده‌ایم، شانس شما را جهت دریافت این کارت شانس افزایش می‌دهند:

  • دریافت مدرک زبان معتبر و بهبود مهارت‌های زبانی
  • افزایش سابقه کار با شرکت در دوره‌های فنی ‌و حرفه‌ای یا داشتن 2 سال تجربه کار سودمند
  • به آلمان سفر کنید تا بتوانید به‌عنوان تجربه حضور در آلمان از آن استفاده کنید.
  • پول جمع کنید تا بتوانید تمکن مالی خود را به‌راحتی اثبات نمایید.
  • به ‌طور مرتب منابع رسمی و آخرین به‌روزرسانی‌های فرایند درخواست کارت شانس آلمان را بررسی کنید تا از تمام شرایط و الزامات آن مطلع شوید.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

بهترین روش مهاجرت به آلمان

انتخاب بهترین روش مهاجرت به آلمان تا حد زیادی به شرایط شما وابسته است. عوامل بسیار زیادی وجود دارند که در انتخاب بهترین روش برای مهاجرت به آلمان تأثیرگذار هستند. با بررسی دقیق این عوامل می‌توانید بهترین روش مهاجرتی به یکی از قدرتمندترین کشورهای اروپایی؛ یعنی آلمان را انتخاب نمایید:

  • سن: حداقل سن برای مهاجرت 18 سال و حداکثر آن 45 سال است؛ مابین این دو سن، بهترین سن مهاجرت در نظر گرفته می‌شود. اگر در این سنین باشید، شانس بیشتری برای مهاجرت به روش‌های مختلف دارید.
  • تحصیلات: هر چه مدرک تحصیلی شما بالاتر و معتبرتر باشد، شرایط برای مهاجرت شما آسان‌تر می‌شود.
  • مهارت های زبانی: اگر بتوانید مهارت زبانی آلمانی یا انگلیسی خود را افزایش دهید و مدارک مربوطه در این زمینه را کسب کنید، امتیاز ویژه‌ای برای روش‌های مختلف مهاجرت به آلمان کسب می‌کنید.
  • سابقه کار: هرچقدر سابقه کاری شما بیشتر باشد، مهاجرت به آلمان از طریق کار برای شما راحت‌تر می‌شود.
  • تمکن مالی: تمکن مالی شرط لازم برای تمامی روش‌های مهاجرت به آلمان است؛ بنابراین باید تمکن مالی خود را از روش‌های مختلف، افزایش دهید.

باتوجه‌به عوامل یاد شده مهاجرت از طریق تحصیل، کار و توریستی بهترین روش‌های مهاجرت به آلمان محسوب می‌شوند که به بررسی مزایای مهاجرت به هر روش می‌پردازیم:

مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت به این کشور است. با انتخاب این روش می‌توانید در طیف وسیعی از رشته‌های تحصیلی موجود در دانشگاه‌های آلمان تحصیل کنید و پس از اتمام تحصیل در این کشور مشغول به کار شده و به درآمدهای بسیار بالایی برسید.

علاوه بر این با مهاجرت تحصیلی به این کشور می‌توانید زندگی در یکی از امن‌ترین کشورهای اروپایی را تجربه کرده و در بهترین دانشگاه‌های دنیا، با امکانات آموزشی فوق‌العاده بالا بهره‌مند شوید. همچنین با داشتن کارت دانشجویی آلمان می‌توانید تخفیف‌های ویژه‌ای برای بازدید از مکان‌های تفریحی دریافت کرده و در رستوران‌ها و استفاده از حمل‌ونقل عمومی نیز تخفیف بگیرید.

شهریه دانشگاه‌های آلمان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی بسیار پایین است. از دیگر مزایای مهاجرت به روش تحصیلی می‌توان به امکان تحصیل به زبان انگلیسی، امکان کارکردن در کنار درس‌خواندن و سفر بدون ویزا به کشورهای عضو اتحادیه اروپا اشاره کرد.

مهاجرت کاری

در سال‌های اخیر دولت آلمان با کمبود نیروی کار متخصص مواجه شده است. این امر سبب شده تا قوانین مهاجرت کاری به این کشور بسیار آسان باشد و مهاجران کاری هیچ چالشی نداشته باشند. افرادی که به این طریق به آلمان مهاجرت می‌کنند، از حقوق و مزایای بالایی بهره‌مند شده و زندگی در یک کشور قدرتمند اقتصادی را تجربه می‌کنند. نرخ بیکاری در آلمان بسیار پایین است و افراد می‌توانند از فرصت‌های شغلی متنوعی که در این کشور وجود دارد، استفاده کنند.

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل
ویزای توریستی آلمان

ویزای توریستی آلمان

در فهرست بهترین روش‌های مهاجرت به آلمان، ویزای توریستی نیز به چشم می‌خورد. توجه داشته باشید که با دریافت این ویزا حق کار و تحصیل در آلمان را ندارید و تنها می‌توانید از امکانات گردشگری آلمان و 27 کشور دیگر عضو شینگن بهره‌مند شوید. ویزاهای توریستی به‌راحتی صادر می‌شوند و نیازی به مدارک و پیچیدگی‌های سایر روش‌های مهاجرتی ندارند.

ویزاهای توریستی انواع مختلفی دارند و برحسب اهداف سفر صادر می‌شوند. این ویزا عموماً 180 روز اعتبار دارد که شما می‌توانید در چند سفر متوالی از آن استفاده کنید. با داشتن این ویزا می‌توانید از زیبایی‌های آلمان لذت ببرید و نوعی سابقه حضور در این کشور را برای خود رقم بزنید.

جمع‌بندی درباره روش مهاجرت به آلمان

آلمان به‌عنوان رتبه سوم اقتصادی در جهان و با دارابودن فرصت‌های شغلی متنوع، دانشگاه‌های بین‌المللی و معتبر بهترین مقصد برای مهاجرت است. دولت آلمان روش‌های بسیار زیادی را برای ورود مهاجران به این کشور فراهم کرده تا از این طریق کمبود نیروی کار خود را جبران کرده و به اقتصاد پایدار و روبه‌رشد خود کمک کند.

متقاضیانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، باید باتوجه‌به شرایط خود و خانواده‌شان از یک روش صحیح برای مهاجرت بهره بگیرند. فراموش نکنید که انتخاب یک روش نادرست و ارائه مستندات ناقص و غلط در مورد آن، سبب محرومیت حضور شما در این کشور می‌شود.

اگر می‌خواهید بهترین روش مهاجرت به آلمان را انتخاب کنید، با یک مؤسسه مهاجرتی معتبر مشورت کنید تا آن‌ها با استفاده از تجربیات چندین ساله خود در این زمینه، راه و چاه را به شما نشان دهند. در حال حاضر بهترین روش‌های مهاجرت به آلمان از طریق کار، تحصیل و ویزای توریستی است؛ اما افراد می‌توانند از طریق سرمایه‌گذاری، ویزای استارتاپی، تولد، ازدواج، پناهندگی، کار آزاد، جابه‌جایی درون شرکتی و دریافت کارت امتیاز نیز به این کشور مهاجرت کنند.

5 3 رای دهنده
امتیاز مطلب

اگر از این تجربه استفاده کرده اید به این مطلب امتیاز دهید.

اشتراک گذاری :

0 نظر
قدیمی ترین
جدیدترین پربازدید ترین
نظرات درون خطی
مشاهده همه نظرات